Aquesta setmana la societat valenciana i borrianenca ha demostrat una vegada més que hi ha espai per a l’esperança. Que les persones són el valor més important que té una societat. I és que, vivim en un continu clima d’odi i crispació, en una societat plena de notícies falses, declaracions tendencioses, totes amb l’objectiu de crear un debat de discriminació cap a tot el que no siga l’ideari elegit. A Borriana s’ha creat un espai per a la concòrdia i l’esperança.

El passat mes de febrer un grup de veïns i veïnes valentes van propiciar el que fou el naixement de la Plataforma per la Tolerància a la nostra ciutat. Tal volta, aquesta Plataforma està encara configurant-se com a entitat per a tenir una estructura organitzativa, però això no ha sigut impediment per a que hagen aconseguit mobilitzar una ciutat, i gran part de la província de Castelló, per ajudar al vaixell Alan Kurdi de l’ONG Sea-Eye, atracat al port de Borriana des de fa unes setmanes. I és que, cal creure en la força que té la voluntat de millora i de canvi de la gent.

El vaixell Alan Kurdi de l’ONG alemanya Sea-Eye, va atracar al port de Borriana després de rescatar 65 immigrants africans en aigües del Mediterrani Central. El treball de l’ONG ha permès salvar a 13.284 persones de la mar. L’arribada del vaixell va córrer com la pólvora gràcies a les xarxes i el fet que algunes organitzacions, entre elles Compromís, férem d’altaveu. La Plataforma per la Tolerància ha sigut una peça clau per donar cos a l’allau de col·laboracions ciutadanes que ha tingut el vaixell superant totes les expectatives. No sols de Borriana, sinó veïns i veïnes vinguts d’El Puig, l’Alcora, La Vall, Castelló i molts pobles veïns han decidit ajudar, i amb la coordinació de la Plataforma, ubicats en la Centraleta de Borriana segueixen treballant per a organitzar i crear un magatzem de material útil per a les embarcacions que puguen arribar a Borriana.

Des de Compromís treballem ja en atendre algunes de les propostes que la mateixa embarcació de l’Alan Kurdi ha proposat, com la reducció de les taxes portuàries. Ens comprometem a recolzar les accions que inicie la Plataforma, i el treball realitzat per les persones que la formen, de la mateixa manera, que el haver iniciat les converses amb Sea-Eye per a que realitzen activitats divulgatives a la nostra població. Cal donar passos endavant, i això sols es pot fer amb la cooperació, la unió, i les persones. L’espai per a l’esperança és cada vegada més gran.

*Portaveu de Compromís a Borriana