La innocència perduda és irrecuperable. La perdem quan descobrim l’engany dels Reis Mags i res torna a ser el mateix. Em tem que el senyor Rubio, alcalde de Villarhermosa i diputat provincial de bombers, fa ja molts anys que va deixar de ser innocent. Tants com fa que no creu en el Reis Mags.

No sé si les argúcies de Rubio per a traure profit de la seua posició són o no legals, però del que estic segur és que la seua gestió del bé comú hauria de ser exquisida en quant a transparència i conveniència i no ho és.

Que l’Ajuntament de Villahermosa munte una empresa mixta públic-privada entra dins la normalitat, però que la part privada isca a concurs i en la mesa de contractació estigueren 3 regidors del PP, incloent-hi el propi alcalde, que després resultaren seleccionats, ja no és tan normal. Aquesta és una més de les moltes actuacions anòmales de Rubio.

Ni la compra de cotxes de luxe per a ús particular ni el fet que molts alcaldes i regidors del PP treballen per al Consorci de Bombers responen a una pràctica transparent.

La corrupció política no és només un problema judicial o penal. Existeixen vies per al comportament corrupte sense incomplir la llei. També és corrupció el mal ús del poder polític per aconseguir un avantatge il·legítim o per a obtenir un benefici aliè al bé comú. H

*Portaveu de Castelló en Moviment