En estos dies que recordem d’on venim i com som, que reclamem un finançament just perquè ni volem ni ens mereixem ser la comunitat pitjor finançada pel Govern central, el Govern municipal de Castelló ha preparat un nou paquet d’inversions financerament sostenibles que sumaran 5,1 milions d’euros. Els projectes aborden la millora dels accessos nord i sud a la ciutat, la renovació d’infraestructures hidràuliques i d’espais esportius i el microurbanisme. Actuacions que pretenen recuperar el temps perdut en macroprojectes, molts dels quals no van veure la llum. Afortunadament.

Són propostes que mantenen la línia de les impulsades fins avui, de remodelació integral d’espais i edificis públics que precisen una intervenció urgent davant l’abandó inversor dels governs anteriors.

Entre les actuacions, destaquen algunes com la remodelació urbana de l’avinguda Enrique Gimeno, entre les avingudes de l’Alcora i Ribesalbes. El projecte respectarà l’arbrat existent, per supost, que dóna caràcter a una de les entrades més transitades de la ciutat en la zona sud.

Una altra actuació rellevant serà la segona fase de l’habilitació d’un aparcament verd enfront de l’Hospital General. L’actuació completarà la ja impulsada pel Govern municipal, dirigida a dignificar l’accés nord a Castelló. La nostra ciutat es mereix un urbanisme que dignifique els seus espais públics.

Les inversions en matèria hidràulica tindran de nou protagonisme, amb el projecte de l’increment d’alleujaments de la sèquia de l’Obra (segona fase) i alleujament de la sèquia de la Ratlla. No és nou que a Castelló no sap ploure i que periòdicament patim episodis de fortes pluges. Minimitzar els seus efectes és una obligació que aquest Govern s’ha pres molt seriosament des del primer moment. Invertim en futur. Imagineu què podríem fer amb un finançament just.

*Portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Castelló