A l’Alcora ja es respira Festes del Crist, es palpa a l’ambient les ganes. Falten 12 dies… Des que tinc ús de raó he viscut estes festes intensament. Són tantes les anècdotes i els records, tants els moments compartits! Estic convençut que si preguntàrem als veïns i veïnes pels seus millors moments viscuts al poble, molts d’ells tindrien com a escenari les nostres genuïnes festes.

Les Festes del Crist són les últimes que se celebren en el període estival, però no són les úniques. I és que l’Alcora no para en tot l’estiu. Encara tenim recents en la memòria els grans moments viscuts a les celebracions del barri de la Sang, el de Sant Cristòfol i el de Sant Jaume. Des d’ací, donar l’enhorabona als i les organitzadores pel gran treball realitzat. També felicitar als veïns i veïnes d’Araia, que este cap de setmana celebren les seues festes patronals. Està clar que les festes no solucionen els problemes i preocupacions, però almenys ens donen una treva. Per uns dies ens permetem coses que semblen senzilles però que no ho són, com eixir de la mecànica rutina o compartir moments amb familiars i amics als quals tenim un poc “descuidats” la resta de l’any.

És un orgull ser alcorí/na els 365 dies de l’any, però en estes dates exhibim, més si cap, este orgull de poble que viu unit les seues arrelades i singulars tradicions i costums. Falten 12 dies… H

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora