L’Ajuntament de Castelló és un clar exemple de les diferents maneres que tenen els partits polítics d’entendre quin ha de ser el seu treball des de l’oposició. D’una banda tenim a Ciudadanos que segueix assegurant que el Sol ix cada matí gràcies a ells. Això sí, els dies ennuvolats no saben on tenen la mà dreta i aleshores dimiteixen els seus portaveus, encara que als pocs dies, quan de nou ix el Sol, tornen a nomenar als mateixos. D’altra banda està el PP que segueix aprofundint en la seua estratègia de la confrontació i reaferma la seua identitat totalitària atacant la llibertat de pensament i negant tots els drets, fins i tot els constitucionals, als qui no pensen com ells. Ara li ha tocat el torn a qui podria ser el nou director de la Banda Municipal, qui ja ha començat a patir la persecució del PP perquè sembla que les seues idees polítiques no coincideixen amb les de Begoña Carrasco.

Enfront d’aquesta manera d’entendre el seu paper d’oposició que tenen C’s i PP, Castelló en Moviment entén que també des de l’oposició es pot millorar la vida de les persones. El nostre treball en l’Ajuntament se centra a arrossegar al PSOE, i en certa mesura també a Compromís, cap a posicions més valentes de les que estarien disposats a assumir si governaren amb majoria absoluta.

El caràcter municipalista i independent de CSenM ens permet una gosadia que difícilment podríem tenir si fórem una peça més en una estratègia partidista més enllà de la política municipal. Açò ens ha permès jugar un paper clau a l’hora de forçar a Amparo Marco a prendre decisions que no eren prioritàries per al seu govern però que eren necessàries per a la ciutadania i per a avançar cap al canvi a Castelló. Mesures com el transport públic a un preu simbòlic per a les persones amb rendes baixes o en atur, els programes de treball d’emergència social com els Jornals de Vila, la llançadora de cooperatives que ha convertit Castelló en ciutat pionera en aquest àmbit o les propostes ambientals i de control i millora de la qualitat de l’aire són només algunes de les propostes sorgides de la forma d’entendre el treball municipalista des de l’oposició que tenim a CSenM.

*Regidor de CSenMoviment