Assistim a una situació insòlita que trasbalsa moltes de les nostres assumpcions. Si fa uns pocs mesos ens hagueren dit que un virus ens faria suspendre la Magdalena i les Falles, tancar escoles i establiments i mantindre la població confinada a les seues llars, no ens ho hauríem cregut. Tots els problemes que teníem fa unes setmanes ara els relativitzem i deixen de tindre la mateixa importància.

Sembla que estiguem en un malson o en una pel·lícula. Com si la natura ens estiguera tornant tot el mal que li hem fet. O com si la insolidaritat que alguns sectors han mostrat amb la immigració i les persones refugiades ara se’ns tornara en contra, fent-nos veure què és una situació difícil a casa nostra.

Els aplaudiments al personal sanitari mostren l’agraïment a un sector molt malmés per culpa de les retallades del PP però que, a pesar de tot, ha demostrat una gran professionalitat. Mereixen tot el nostre reconeixement i no només ara. Com també totes les persones que segueixen garantint que les necessitats bàsiques de la població estiguen cobertes, tant si acudeixen als seus centres de treball com si treballen des de casa.

Conec molt de prop com a regidora la faena dels departaments de Serveis Socials, brigades de neteja i recollida del fem, forces de seguretat i, com no, les persones que tenen cura de persones dependents. Tots aquests i altres sectors han seguit desenvolupant la seua activitat a pesar de la gravetat de la situació i fan la seua tasca en uns moments tan difícils. D’altres, per desgràcia, s’han quedat sense treball o han d’assumir pèrdues inesperades importants.

El coronavirus tindrà conseqüències nefastes a tot el món. En el nostre cas, serà un trasbals per la nostra economia. L’agricultura, el comerç, el turisme, la construcció, les persones autònomes... Hi haurà molts sectors que n’eixiran molt malparats. I caldran més mesures de suport contundents per part dels governs. Però tot passarà i n’eixirem.

El missatge és clar: de moment, si no és completament necessari eixir, hem de quedar-nos a casa. Per les nostres persones majors i vulnerables. Pels nostres veïns i veïnes. Per totes eixes persones que estan posant en risc la seua salut i deixant-se la pell per nosaltres. Per evitar posar en risc la salut mundial. #JoEmQuedeACasa i, gràcies a l’esforç, a la responsabilitat i a la solidaritat de totes i tots, #AçòTambéPassarà.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora