Com en quasi tots els àmbits, en política també existeixen falsos mites que els interessats repeteixen una vegada i una altra, quasi com un mantra. Un d’ells és que només la dreta sap gestionar bé els recursos.

Tenim nombrosos exemples de pèssima gestió duta a terme per governs del Partit Popular. Desmuntar el mite és realment senzill. A més dels casos més coneguts, que els trobem en el Govern central i en l’autonòmic (encara estem pagant el desgovern del PP a la Generalitat!) també el mite cau en els governs locals.

A l’Alcora venim d’un govern popular que ha suposat una paràlisi de 4 anys per al nostre poble. Gestionar de forma efectiva i eficient és traure el màxim rendiment dels recursos disponibles. És oferir més i millors serveis, més projectes i activitats, sense descurar la responsabilitat econòmica, la reducció del deute... Açò no és el que ha fet el PP a l’Alcora, açò és el que s’està fent ara, amb un govern progressista al capdavant. Fer el “justet” ho sap fer qualsevol.

També és important demandar i reivindicar davant altres administracions el que ens pertoca. Ara l’Alcora també està aconseguint més ajudes i subvencions que abans, malgrat el Partit Popular. I dic bé, malgrat el Partit Popular. Els seus regidors han arribat fins i tot a qualificar d’irresponsabilitat la petició per part de l’equip de govern a Diputació d’ajudes per a millorar la piscina. Unes instal•lacions que, per cert, ells van tindre totalment abandonades durant el seu mandat.

Afortunadament, va eixir endavant la nostra proposta de sol·licitar un projecte de millora al casc antic a través dels Plans Castelló 135 i un altre per a millorar la piscina a través de la signatura d’un conveni singular. Ara ens han anunciat que tindrem ajudes per als dos projectes. Si haguérem aprovat l’esmena del PP, només haguérem pogut realitzar un. Eixos són els que van de grans gestors! És evident que no són els més indicats per anar donant lliçons. La Diputació signa convenis singulars amb molts municipis, per què l’Alcora no podia ser un d’ells? Irresponsabilitat? no, senyors i senyores del PP, més bé, justícia.

*Alcalde de l’Alcora