La justícia obliga a l’Ajuntament al pagament immediat de 856.000 euros per terrenys ocupats pel PP per a construir el CTE». Amb aquest titular l’equip de govern va voler començar la legislatura. De nou, intenten confondre als veïns fent creure que l’Ajuntament viu una situació delicada per culpa de la gestió de governs anteriors. Excuses.

Quan Vila-real aconsegueix de la Generalitat la construcció d’un nou pavelló i una nova piscina coberta, creant el Centre de Tecnificació, l’Ajuntament va posar a disposició de la Generalitat els terrenys necessaris. Quan el projecte comença a caminar, es va considerar important aconseguir nous terrenys annexos per tal de crear un pàrquing i millors accessos. El Partit Popular no va ocupar eixos terrenys, el que va fer és una modificació del Pla General per reservar eixos terrenys, que passen de ser «industrials» a «dotacionals»; una modificació que s’aprova en el ple l’any 2007, amb el vot favorable de PP i Bloc i l’abstenció del PSOE, que considerava que calia agafar més terrenys en aquella zona, just el contrari del que diuen ara.

Ningú es va oposar a aquella modificació. L’any 2011, Benlloch va entrar a governar. En eixe moment tenia dos opcions: modificar el Pla General, tornant aquesta parcel·la a la seua condició d’industrial, renunciant al pàrquing i accessos; o treballar per aconseguir un acord en el propietari. I què va fer? Res.

Ara diuen que en 10 dies no tenen temps per a pagar, quan la realitat és que el propietari va fer la petició d’expropiació l’any 2013. En tot eixe temps l’Ajuntament ha anat incomplint diferents obligacions de pagament, fins al punt que el jutge ha decidit imposar una multa personal a l’alcalde de 300 € mensuals.

*Portaveu del PP en Vila-real