Poques setmanes després de les eleccions, de sobte al P$o€ de Vila-real li ve al cap que havien d’apujar-nos l’IBI a tota la ciutat. Després, s’inventen unes bonificacions per a contrarestar les crítiques. Les bonificacions són per a qui tinga cases i les llogue i anuncien reduccions en les taxes. Dels pagaments de la gent humil, amb una sola casa, ni se’n parla, que això és massa socialista!

Però poc després de l’ocurrència va i se n’adonen que el que s’havia anunciat no és legal i ho retiren. Clar, si es fa política a base d’ocurrències fantàstiques sol passar això.

Des de l’oposició vam demanar en comissió els detalls de les suposades bonificacions i, amb una insolència sense precedents, ens contesten que no ens donaran res i que si volem saber més, que «ens informem per la premsa». Els regidors de l’oposició som també representants públics, tenim tot el dret a demanar informació i documentació, però sols rebem una burla.

En eixes comissions, Compromís també va demanar que s’actuara per a millorar les instal·lacions de l’Escola d’adults local. L’escola té les instal·lacions a un edifici propietat de l’Ajuntament que, lògicament, és competència municipal. Lògic per a la gent del carrer, per a este Govern l’edifici es converteix en competència «del Consell» per art de màgia i als que ells contestaven que ens informem de la premsa ens acusen ara de «no haver-nos informat sobre la realitat». Lamentable.

Finalment, després d’anys amb les classes de preparació al part a la Casa de la Dona, es deixa sense espai les dones de l’ambulatori de Carinyena, que esperen una solució a la seua situació. No només demanaríem més sensibilitat amb l’assumpte, sinó sobretot solucions.

*Regidor de Compromís a Vila-real