Ahir vaig tindre l’honor de convocar, com a Regidora de Feminismes, una roda de premsa per a donar a conéixer totes les activitats que, entre els diferents col·lectius i institucions que formem part de la Plataforma per la Igualtat, hem programat en voltant al 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència de Gènere, una data que, malauradament, hem de seguir commemorant.

Per això era important donar visibilitat a tot el treball que associacions i entitats locals realitzen per a la conscienciació i l’eliminació de qualsevol classe de violència masclista. Perquè la violència de gènere és l’expressió més brutal de la desigualtat i constitueix una violació dels drets humans i una forma de discriminació irreversible. Parlem de 51 dones i 3 menors assassinades en 2019; parlem de 80.814 denúncies i de 19.792 ordres de protecció enguany.

Mirar cap a una altra banda ens fa còmplices. Qui vol ser només espectador d’aquest drama seguirà sent part del problema. Qui decideix seguir deshumanitzant les dones, i per tant normalitzant la violència, és part del problema.

I tampoc estem disposades a acceptar eufemismes en aquesta matèria. No permetrem que es tracte de rebaixar la violència de gènere amb l’expressió «violència intrafamiliar», un concepte que minimitza aquesta xacra social on les dones, pel fet de ser-ho, són considerades pels seus agressors carents de llibertat. No farem ni un pas enrere en la lluita contra el terrorisme masclista, encara queda molt per fer.

Actualment sentim veus que afirmen que la violència no té gènere, que el feminisme és un càncer, ens anomenen «feminazis» o «hembristas», veus que ens volen tornar a les cavernes, que volen aturar el rellotge i donar-li marxa enrere en sentit contrari, veus que han fet que, enguany per primera vegada, Castelló no tinga declaració institucional de condemna a la violència masclista pel 25-N. Enfront de totes aquestes veus només pot haver una resposta: més FEMINISME, que no és ni més ni menys que la lluita pels drets socials, laborals i econòmics de totes les dones.

*Regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló