La Magdalena apunta ja molt a la vora. El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha aprovat el programa de la 75 edició de les festes fundacionals amb més de 200 actes per a convertir a Castelló en capital de la tradició, la cultura i la festa.

Una edició singular en la qual la pirotècnia cobrarà més protagonisme i en el qual la Junta de Festes, amb el suport del Patronat Municipal de Festes, ha apostat per la internacionalització amb el Festival Internacional de Música de Festa, en el qual participaran nou bandes de tres continents diferents. Enorme esforç el que hi ha darrere d’aquest festival que pretén recuperar essències i projectar a Castelló com a capital internacional de la música de festa. La pirotècnia també tindrà un protagonisme reforçat amb una de les novetats d’enguany: el piromusical que es dispararà des de l’esplanada de l’Auditori i Palau de Congressos el divendres 29 de març. Les nostres mascletades, castells de focs artificials, correfocs,… demostren la passió amb la qual vivim aquests espectacles on la pólvora és protagonista.

També hi haurà una edició commemorativa del Pregó, la mostra folklòrica i etnològica més representativa de les nostres comarques. El millor exemple de la capitalitat exercida per Castelló per a donar la benvinguda i acollir als nostres municipis germans. És el millor escenari per a demostrar la il·lusió compartida per unes festes que rememoren l’origen de la nostra ciutat, el trasllat des del Castell Vell al pla.

Nou dies intensos de festes que tornaran a mostrar l’hospitalitat d’una capital mediterrània com Castelló. Música, balls, bandes, circ, desfilades d’animació, focs artificials, mascletades, fires, concerts… Us esperem per a sumar-vos a la nostra festa més internacional, la Magdalena.

*Regidor de Festes i edil del Grup Socialista a l’Ajuntament Castelló