Fa pocs dies es va presentar la programació de les Penyes en Festes. Una programació que és un reflex del nou model de ciutat en el qual estem treballant. En la línia dels passos donats ja l’any passat, en esta edició de la setmana gran cabem totes i tots. Des de l’Ajuntament col·laborem directament en els quatre concerts de tots els estils (Lola Índigo, Niña Pastori, Reincidentes i El Diluvi), en el segon concurs de xarangues, les tasques gastronòmiques que són la gran novetat i en les campanyes d’igualtat i consum responsable, a més de les infraestructures i seguretat.

Què vol dir això? Que les festes són més inclusives que mai i obertes a la participació de tots els vallers i valleres, independentment dels seus gustos, la seua edat o siguen penyistes o no. Una demanda que feia molts anys que estava al carrer i amb la qual ara es compleix. Sempre baix el respecte a la convivència, qüestió en la qual ja es va posar èmfasi durant la presentació pública del programa i el cartell, així com en la igualtat i la diversitat. A més enguany també s’estrenarà en la graderia de plaça de bous portàtil una zona adaptada per a les persones amb mobilitat reduïda.

Estem caminant cap a eixe model de ciutat que volem, no sols des de les institucions sinó també de la mà de la societat civil. Per això, vull donar les gràcies a la directiva de les Penyes en Festes per la seua sensibilitat, la seua responsabilitat i les seues ganes per tornar a obrir la festa i fer-la arribar a tots els vallers i valleres. També als més xicotets, que pot ser sempre havien estat oblidats, i ara per primera vegada gaudiran d’un xupinasso infantil i actuacions com la de la Colla d’Àpunt o Las Auténticas dins de les tasques gastronòmiques, que al llarg de tota la setmana acolliran 20 concerts.

MÉS ENLLÀ de les festes, el camí cap a una ciutat inclusiva i en la qual cabem totes i tots és clar. Per això, en els últims dies també hem reivindicat amb la celebració de l’Orgull LGTBI el dret a estimar i hem dit que no farem ni un pas enrere en els drets de les persones. En estos dies també encarem la recta final de la instal·lació de l’ascensor en l’edifici de l’ajuntament, que per fi el farà accessible, i també seguim avançant a bon ritme en les obres de peatonalització de la plaça del Centre, amb les quals recuperem un espai públic per a la gent i aconseguirem dinamitzar comercialment la zona.

Amb l’objectiu de dinamitzar la vida estival en la nostra ciutat per a este estiu també hem preparat una gran quantitat d’activitats per a tots els públics, des del cicle Singin’ in the cave en les Coves de Sant Josep, els balls amb música en viu, les rutes guiades que començaran en breu, l’esport en les Pistes de Pàdel i el Paratge… Una oferta molt variada amb la qual seguir gaudint de la Vall d’Uixó, perquè tenim molt a oferir.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó