Cooperar, ajudar, col·laborar, no aturar-se són conceptes que haurien de ser d’obligat compliment en els temps que corren. La covid segueix entre nosaltres, malgrat que aturem la seua incidència per totes les bandes. I una molt important, és que totes aquelles persones que s’han quedat despenjades per la pandèmia puguen tornar a poc a poc a treballar. Ajuntament i administracions ens unim per a sumar. Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació que dirigeix el nostre company de Compromís, Enric Nomdedéu , ha concedit 200.000 € per a contractar persones que han perdut el seu treball des de que va començar la pandèmia a les nostres terres. L’Ajuntament serà l’encarregat de contractar més de 15 persones per a treballs relacionats amb la covid els pròxims sis mesos. Es tracta de 4,1 milions d’euros en tota la província per a vora 400 contractacions. Una ajuda que suma per poder fer que aquestes famílies tornen a estar al mercat laboral.

I amb aquesta idea Compromís segueix treballant, i fruit del mateix, s’ha aconseguit una subvenció de 133.928 euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dirigida per la nostra companya de Compromís, Mónica Oltra , destinats a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d’exclusió social. Els pròxims tres mesos es contractaran fins a deu persones amb formació en psicologia, orientació laboral, treball social, administració i auxiliar d’administració, per a desenvolupar el projecte dirigit a beneficiaris de la Renda Valenciana d’Inclusió i centrat en el barri de la Bosca. Des de Compromís apostem per afavorir l’accés al treball a les persones que es troben en risc d’exclusió social amb tallers d’orientació, formació i assessorament individualitzat, tot aprofitant i coordinant els recursos locals per al benefici personal i social. Una contractació que es suma a la realitzada aquesta setmana per a desocupats majors de 30 anys, i que estaran sis mesos treballant en l’administració local.

Un pas més en el nostre treball, que evidencia el compromís autonòmic i local de dotar les persones d’eines per a millorar el seu projecte vital, que es traduirà en una evolució positiva de les persones que participaran, i també per al barri. La covid condiciona les vides de borrianencs i borrianenques, encara que no ha de suposar paralitzar-les, sinó aconseguir una nova oportunitat. H

*Regidor de Cultura, Patrimoni, Normalització i Agricultura de Borriana