Com ja sabreu, Vila-real s’ha presentat amb un projecte de millora de la ciutat a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, més coneguda com Edusi. Uns fons europeus que ens ajudarien a posar en marxa nombrosos projectes tant dins de l’àmbit social, com econòmic i fins i tot cultural, que arribaria a multitud dels nostres veïns i ens ajudaria a ser una ciutat més referent encara.

Per desgràcia, vam quedar fora de la primera edició i, en aquesta segona, ens hem presentat amb un projecte nou que millorava l’anterior -de fet ens han atorgat major puntuació-, però cal tenir en compte que no som l’única candidatura i que tots els municipis necessiten aquesta ajuda per a tirar endavant.

FA DUES setmanes rebiem el colp d’una segona i incomprensible denegació per part del Ministeri d’Hisenda. Una resolució que, lluny d’enfonsar-nos, ens ha fet alçar-nos amb l’ànim de lluitar més fort que mai per a aconseguir aquesta subvenció per a la ciutat, ja que en uns mesos es convocarà una tercera edició. Per això, com a regidor d’Economia, aquesta setmana he anat a Madrid a demanar explica-cions, perquè vull saber en què podem millorar encara el nostre projecte perquè s’accepte i prompte arriben aquests diners a Vila-real.

Llàstima que alguns, fidels a la seua deslleialtat institucional, demanaren cita per a fer la tradicional roda de premsa on responsabilitzar i atacar l’equip de govern, tot i que ells també han estat partícips. A diferència d’altres, des de Compromís per Vila-real hem mantingut sempre una actitud proactiva i positiva i només vam conéixer la notícia vam demanar cita amb el Ministeri per a defensar els nostres drets a Madrid.

*Portaveu de Compromís per Vila-real i regidor d’Economia