Tornen temps electorals, i alguns ja s’afanyen a traure les banderes per aprofitar la revifada de sentiments que provocarà la imminent sentència de l’1-0. Sembla com si parlant de Catalunya ja no ens calguera alçar-nos cada matí per anar a treballar, ni ens calguera fer hores a la fàbrica. Com si, amb les banderes, deixarem de ser un dels països amb un dels salaris mínims interprofessionals més baixos d’Europa.

Davant d’això és més necessari que mai parlar d’allò realment important: de les polítiques que fiquen al centre a les persones, les que aposten pel treball digne, ben pagat, amb horaris laborals que ens deixe conciliar, per poder passar més temps amb la família. Reclamar una sanitat pública universal de qualitat que ens atenga quan ens calga i defendre una educació pública, de qualitat que permeta els nostres fills ser molt més lliures per escollir el que vulguen fer amb el seu futur.

Però és més fàcil parlar de banderes que fer propostes. Perquè Catalunya dóna més vots que lluitar contra la corrupció sistèmica que hem patit o que exigir el finançament just.

Pedro Sánchez és el màxim responsable de repetir eleccions perquè va prioritzar el tacticisme davant l’interés general. Però Pablo Iglesias també té part del demèrit, per més entrebancs que el PSOE li posara en les negociacions.

Per això ara, davant d’uns comicis on la prioritat hauria de ser vertebrar un Govern d’esquerres, calia bastir ponts amb altres forces polítiques que compartiren amb Compromís l’objectiu de desbloquejar la paràlisi actual.

I amb aquesta vocació, amb il·lusió i amb frescor, ha nascut la plataforma Més Compromís - Més País amb l’objectiu d’aconseguir un Govern que impulse polítiques d’esquerres que milloren la qualitat de vida de la gent de la nostra terra.

*Diputada Compromís a Les Corts