No tinc massa clar que en aquests moments entrar a formar part d’un govern en les condicions que es donen a l’Ajuntament siga la millor opció per a una proposta com la que representa la coalició d’Unidas Podemos, Castelló en Moviment i Esquerra Unida. Tot apunta a que ens oferiran les molles.

Des de la mateixa nit electoral i malgrat no tindre majoria absoluta, Amparo Marco no ha deixat de menysprear als qui durant 4 anys han sigut els seus socis de govern i gràcies als quals va aconseguir ser la primera dona alcaldessa de Castelló. El Pacte del Grau ha funcionat raonablement bé i tot i les ombres existents en qüestions importants com l’habitatge, el medi ambient o la mobilitat, també hi ha grans llums i la ciutat ha experimentat avanços notables en matèries com ara cultura, educació o urbanisme.

Cada any s’ha treballat de forma rigorosa per a tractar de fer més justes les càrregues tributàries i any rere any s’han aprovat els pressupostos municipals gràcies a la cerca de consensos durant les negociacions a tres bandes entre CSeM, PSOE i Compromís.

Ara sembla que res d’això li importa a Marco, que cada cop que li han preguntat per una possible reedició del pacte que la va fer alcaldessa, sempre s’ha mostrat esquiva marejant la perdiu. Lluny queden els dies en què Amparo Marco i tot el seu equip s’afanyaven a demanar reunions amb les altres dues forces polítiques per a desbancar al PP de l’alcaldia. Fa 4 anys tot eren crides a la responsabilitat i des de ca PSOE s’apel·lava a la unió de «totes les esquerres» davant l’amenaça dels corruptes.

4 anys després, amb la paella dels vots pel mànec, crec que l’estratègia marcada per Marco passa per fer com que pot deixar fora del govern als actuals socis per després oferir-los les despulles de la seua cobdícia i això no va així, entre altres coses perquè no té majoria absoluta, 4 anys es fan molt llargs i tenim memòria. Si Marco pensara més en Castelló que en el seu futur polític, pensaria en el seu govern com un equip, el millor possible, per a millorar la vida de la ciutadania i no com una colla de regidors rivals als quals cal laminar per no fer-li ombra cara al futur.

*Regidor de CSeM