En vespres de Sant Josep, tots els borrianencs i totes les borrianenques estranyem en gran manera l’ambient festiu de les falles i, en canvi, ens veiem immersos en una pandèmia mundial, una situació excepcional, nova, difícil i incerta. Encara així, la ciutadania ha entès que l’interès general està per damunt de tot.

Aquesta situació se’ns escapa a tots i ens exigeix estar a l’altura i ser forts. És el moment de sumar i deixar a un costat ideologies i remar junts davant una crisi sanitària d’ordre internacional que requereix de la implicació de totes les institucions i de la ciutadania. No malgastem energia amb enfrontaments inútils i gratuïts. Ara li toca al Govern decidir i ho farà el millor possible, i a tots ens pertoca col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats.

Des de l’Ajuntament hem adaptat les mesures de l’Estat d’Alerta a l’àmbit local i així, des de dilluns passat s’ha eliminat l’atenció al públic presencial, però es mantenen els canals telefònics i els mitjans telemàtics per a poder donar resposta a les necessitats ciutadanes de manera segura. També hem suprimit el pagament de l’aparcament regulat en la zona ORA en tot el municipi, i es mantenen tancades totes les instal·lacions municipals, incloses les del cementeri, excepte per als serveis estrictament necessaris.

El nostre desig és ajudar als borrianencs i borrianenques en tot allò que estiga al nostre abast, per a garantir la millor resposta a la crisi. I per això hem decidit suspendre els pagaments de taxes dels serveis afectats pels tancaments i deixar sense efecte el període de pagament dels tributs esperant l’evolució de la situació.

RESPECTE ALS serveis socials, l’Ajuntament garanteix l’atenció domiciliària a les persones usuàries dels diversos serveis en funció de les seues necessitats. A més s’atendran les urgències i els casos precisos amb cita telefònica prèvia.

Ara més que mai, la població necessita al seu Consistori i hem de donar resposta a aquestes necessitats de la millor manera i amb la major seguretat per a tots. El tancament físic al públic no suposa, en cap cas, deixar d’atendre la ciutadania. S’atendran totes les demandes veïnals i, en els casos especials o que siga necessari, com puga ser la prestació d’una ajuda social imprescindible.

I vull fer un esment especial al magnífic treball incessant que desenvolupa el personal sanitari, les forces de seguretat, transportistes, personal de supermercats i comerços d’alimentació, agricultors, personal de serveis de neteja i serveis públics… i tantes i tantes persones i empreses que han posat a disposició de la ciutadania tots els seus mit-jans professionals i personals per treballar junts. Eixa és la millor manera d’acabar amb aquesta pandèmia: la responsabilitat i la solidaritat. Moltes gràcies.

*Alcaldessa de Burriana