La seguretat vial és necessària i no accessòria. Malauradament, en les últimes setmanes, són massa les notícies d’accidents on els més perjudicats solen ser vianants i ciclistes, els més vulnerables i és per això que han de guanyar el protagonisme en campanyes de prevenció com la que presentàvem fa unes setmanes. Millorar la seguretat en els desplaçaments urbans i protegir als usuaris més vulnerables de la piràmide de mobilitat: vianants, ciclistes i motoristes són les línies bàsiques d’actuació del Pla de Prevenció d’Accidents en vianants i vehicles de dues rodes (2017-2019) realitzat per les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. La seguretat vial és importantíssima per a guanyar en qualitat de vida.

Aquest pla presentat el passat 4 de maig inclou més d’una desena d’accions que es marquen com a objectius concrets reduir el nombre d’atropellaments, sobretot en pas de vianants, i reduir el nombre d’accidents on es trobe implicat una bicicleta, un ciclomotor o una motocicleta. A més s’estan executant actuacions per a millorar la seguretat vial per tal de reduir la velocitat en determinades vies Es treballa des de fa mesos per a calmar el trànsit. Tots els esforços són pocs per tal de minimitzar les desgràcies que suposen els accidents de trànsit.

Castelló en Moviment presentava fa uns dies un pla per a evitar els ferits i els morts per accident de tràfic. Una proposta en la mateixa línia que el pla esmentat anteriorment. Vull des d’aquestes línies agrair el treball i bona voluntat per la seua part. Cal sumar propostes, idees i treball colze a colze, millor conjuntament que per separat. Sumar en la mateixa direcció, però no en plans en paral·lels, és com millor treballem per a la ciutadania. L’abonament Activa’t, nascut del treball conjunt, és un bon exemple. Si unim esforços arribarem més lluny. Castelló s’ho mereix. Parlem de seguretat vial.

*Portaveu Grup Municipal Socialista a Castelló i regidor de Mobilitat