Han passat ja dos anys de les eleccions municipals del 24 de maig 2015. Com sempre és bo fer una anàlisi de la situació dins de la Regidoria de Participació Ciutadana a Vila-real.

Quan en el 2011 Compromís va entrar al govern i, entre d’altres, va agafar la Regidoria de Participació Ciutadana, va partir de zero.

Per fer un poc de memòria, la primera legislatura es va optar per dotar d’un cos fort d’associacions de veïns i veïnes juntament amb la formació de la Federació de Veïns. El 2015 les cases d’associacions de veïns va augmentar any rere any fins comptar a data d’avui amb 14 associacions, més la Federació.

Amb açò es va reforçar la veu dels veïns, ja que les associacions són la corretja de transmissió entre els veïns de cada carrer de Vila-real amb Ca la Vila. Un altre punt fort que hem dut a terme tant l’anterior regidor, Xavier Ochando, com jo mateixa, ha sigut fer efectiu les opinions dels membres del teixit associatiu del nostre poble per mitjà del Consell de Participació Ciutadana.

A més, hem impulsat el Consell de Xiquets i Xiquetes, una iniciativa que dóna als xiquets el protagonisme que els correspon com a ciutadans i que, des del març, està vinculat al projecte internacional La Città dei bambini.

Cal recordar un altre tipus d’activitats que ja fem des de fa sis anys i que cada any millorem, com ara Assaltabarris o els pressupostos participatius.

No hem d’oblidar mai d’on venim ni la nostra història, d’ací que uns dels objectius que hem marcat des de la Regidoria ha sigut la recuperació de la memòria històrica dels nostre barris.

Com tot, encara ens queda molt per fer, però com sempre m’agrada dir, treballem junts i fem que Vila-real avance.

*Regidora de Participació Ciutadana de Compromís per Vila-real