Ja la tenim. Fa quinze dies vam obrir al trànsit en bicicleta i a peu la tan demandada i necessitada passarel·la peatonal sobre el riu Sec, que permetrà a centenars de persones la circulació de forma sostenible i segura cap als seus llocs de treball o, simplement, per fer un passeig o practicar l’esport.

En els vora nou anys que porte d’alcalde este ha sigut, possiblement, un dels projectes més complicats que hem realitzat. Perquè al principi, es van haver de salvar molts obstacles, començant per la renúncia de la primera adjudicatària, que ens va obligar a traure de nou la licitació i, per tant, a endarrerir les obres uns mesos.

A continuació, i una vegada es van posar les excavadores a treballar, van aparèixer les temudes instal·lacions, la fibra i el gas, que no només van tornar a entrebancar el procés natural de l’obra, sinó que a més a més el seu desviament va suposar una despesa important i moltíssimes gestions. Per últim, i a conseqüència de tot això, vam entrar e l’època de pluges que, novament, ens van ralentir el projecte unes setmanes més.

Però tot això són, en definitiva, gajes del oficio, com se sol dir en castellà. La realitat és que la passarel·la ja està operativa, oberta al pas, i veure com diàriament les persones la utilitzen de forma natural i sobretot sense perill és un gran goig, la veritat.

Hem arribat a una fita molt important en la reordenació urbana del municipi, especialment pel que fa a la mobilitat sostenible, al trànsit de les persones de forma segura, a peu o en bicicleta, per dins del poble. Un compromís més acomplit en tot este procés que vam encetar ara fa alguns anys i que ens ha d’abocar a fer un poble millor i més apropat a les persones. La senda oberta ja és imparable i ara el que hem de fer és, des del consistori, aconseguir escometre les subvencions que ixen regularment des de moltes administracions.

*Alcalde de Betxí