Hui obri les seues portes Cevisama 2019, un dels aparadors ceràmics més importants del món, on les nostres empreses destacaran, un any més, amb els seus últims avanços. Estic convençut que, quan visitem els seus estands, ens delectaran amb nous dissenys, noves tècniques i nous projectes. Amb productes que semblaven impossibles, fets realitat. Cada any ens sorprenen, i açò és gràcies al seu potencial innovador i afany de superació.

Amb la presència de l’Ajuntament a la fira volem reiterar el nostre suport al sector i posar en valor tot l’esforç i treball que hi ha darrere d’eixos avanços que possibiliten que l’Alcora continue sent una marca de qualitat. Però a més d’estar al seu costat en esdeveniments destacats, com ara Cevisama, volem mostrar eixe suport, sobretot, a través de la gestió municipal.

Un dels principals objectius, en el qual portem temps treballant, és l’actualització dels polígons industrials, la millora de les seues infraestructures, de la xarxa de sanejament o la seua modernització, un objectiu que era més que necessari abordar però que, fins ara, no s’havia fet res. Fins ara, el nostre principal sector productiu mai havia estat en l’agenda de la gestió municipal.

Enguany, l’Ajuntament destinarà més de 430.000 € per a la millora dels polígons. Quasi 250.000 € estan subvencionats per la Conselleria d’Economia Sostenible i l’Ivace. És també la primera vegada que l’Alcora rep ajudes amb esta finalitat. Ara, tant des del govern municipal com des del regional, tenim molt clar que apostar per la indústria és apostar per la dinamització de l’economia local i la creació de llocs de treball.

La indústria taulellera castellonenca es caracteritza per ser una indústria innovadora i és reconeguda internacionalment per la qualitat dels seus productes, dissenys i serveis. I pensar que tot va començar a l’Alcora, fa quasi 300 anys, amb la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda. La seua fundació l’any 1727 va ser determinant. Tot un símbol d’orgull alcorí al qual, per fi, se li està fent justícia. Després de molts anys d’abandó, ara avancem amb pas ferm en el camí de la seua recuperació.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora