Ja són quasi 9 mesos i cada vegada és més palpable la situació de bloqueig al nostre municipi. En les darreres setmanes, Compromís per Borriol hem tornat a contactar amb el col·lectiu local del PSPV. Som conscients que necessitem l’oposició per a governar i portar endavant el nostre benvolgut poble i per això els hem oferit consens des del primer moment. Ningú no guanya res amb aquesta situació i és per això que apel·lem a eixa oposició constructiva que anunciaven en la presa de possessió. Això no obstant, hui continuem tenint la seua negativa per resposta.

La situació per a aquest ajuntament comença a ser asfixiant a causa dels mals endèmics que patim: un pressupost prorrogat des de temps immemorials i que no ens deixa maniobra per a treballar, uns préstecs per quasi mig milió d’euros a l’any que ens estan ofegant, ingressos insuficients per afrontar despeses estructurals, etc. La falta de liquiditat ens complica fer front a l’augment del 2% del sou en la plantilla per imperatiu legal, pagar el servei de recollida de fem i voluminosos i de reciclatge, modernitzar l’administració, comprar un vehicle per a la brigada d’obres i serveis i un altre per a la Policia Local, arreglar camins...

Potser aquesta és la situació que vol l’oposició. És lícit que intenten fer veure que la nostra forma de governar no és la idònia. Ara bé, per què aleshores no es fan avant els set regidors i inicien un nou rumb per al funcionament d’aquest consistori? És una pregunta a la qual no trobem resposta però el que sí que tenim clar és quin el camí per desbloquejar situació: una abstenció. Mentre s’ho pensen, els recordem que les portes al diàleg amb aquest equip de govern estaran sempre obertes pel bé del nostre poble.

*Alcalde de Borriol