Aquesta setmana serà decisiva per Castelló i el Grau. Moltes i molts de vostés decidiran el seu vot en els pròxims dies. I totes les eleccions són cabdals, però aquesta ho és especialment. En el passat s’han perdut regidors i inclús governs per un grapat de vots. I ara són tots necessaris si volen que les persones mantinguen el protagonisme, les millores tinguen continuïtat i el canvi en Castelló arribe a objectius encara més potents. La decisió que vostés prenguen marcarà el govern de la ciutat en els pròxims quatre anys. I jo em presente per ser el primer alcalde del canvi. Hem fet molt bona feina aquests quatre anys, però encara podem fer-ho millor.

En 2015 vam dir adéu al bipartidisme. En Compromís teníem clar que calia arromangar-se per treballar per Castelló i el Grau. Després de 24 anys de governs de la dreta, no podíem quedar-nos al marge, calia treballar i molt. I això vam fer. Regidors i regidores de Compromís vam esdevenir el motor del canvi, construint una ciutat de drets i d’oportunitats, convertint l’ajuntament en una força transformadora de la nostra societat. Ara ens presentem a les eleccions amb l’aval d’haver fet una molt bona gestió i haver desenvolupat polítiques valentes. La ciutat ha viscut una revolució en matèria d’educació, mobilitat, feminisme, cultura... i l’hem fet potenciant la transparència i recuperant polítiques d’ocupació. L’objectiu era aconseguir una ciutat acollidora per a totes les famílies, més accessible, més humana... especialment amb la gent gran.

Les accions són tantes que no tenim ací prou espai per a nomenar-les. Però encara més important que la llista d’actuacions concretes, és la forma de portar-les a terme. Sempre comptant amb vostés, escoltant i sent honestos, com entenem la política en Compromís. Tota aquesta feina feta, tota aquesta participació ciutadana en la gestió de Castelló, no pot quedar tancada en un calaix. No es pot perdre per culpa del trio de partits intolerants que ens volen tornar al passat a base d’odi i falsedats. No poden quedar-se sense fer tants projectes que hem preparat i la ciutat necessita.

Tenim clar que ha d’entrar en funcionament el centre de salut del Raval Universitari i que revisarem tots els consultoris propietat de l’ajuntament per mantenir unes instal·lacions dignes. També farem realitat la residència de gent gran del carrer Onda, i els colors de partit no poden justificar més retards. Deixarem enllestit com seu de l’oficina integral de dependència l’edifici dels anteriors jutjats de Borrull, així com les reformes del Sebastián Elcano, l’Herrero, Mestre Canos i Vicent Marçà. També serà la legislatura on enfrontarem el repte del canvi climàtic amb valentia i amb apostes clares en transport públic, bicicleta, reciclatge, recollida selectiva i reducció de residus.

I ha de ser la legislatura on es consolide la transparència en els serveis públics com una eina ciutadana bàsica. Per aquestes idees vull ser alcalde de la nostra ciutat. Per garantir que els nostres drets més bàsics siguen allò que ens cohesiona i per oferir un Castelló d’oportunitats. Si vostés ho volen, només han d’omplir el pròxim 26 de maig les urnes de somriures i governarà Compromís.

*Vicealcalde i candidat de Compromís per Castelló