El PP mai defrauda. Què podem esperar d’un partit que, emmig de la greu crisi constitucional que vivim, no entén el crit desesperat del poeta Joan Maragall dient Adéu Espanya? Una poesia escrita el 1898, a recer de la pèrdua de les últimes colònies. I és que el Partit Popular no entén Catalunya ni Espanya. De fet, no entén res més que no siga augmentar la seua bossa de vots. I ara ho fa amb l’estratègia que ha fet servir des de sempre: l’anticatalanisme. Si els valencians i les valencianes no teníem prou amb l’anticatalanisme crònic que el PP ha brandat contra qualsevol intent de valencianització a la nostra terra; ara resulta que per tal de solucionar i resoldre l’encaix de Catalunya a Espanya, la seua resposta és més anticatalanisme. Són irresponsables i incendiaris.

No oblidarem mai aquests dies en què el Govern central del PP, en comptes de trobar solucions dialogades al conflicte originat a Catalunya, ha optat per la mà dura, amb una intervenció policial de les que fan història, a base de brutalitat, contra ciutadans i ciutadanes pacífiques. Des de Compromís no acceptem lliçons dels qui utilitzen la Constitució, que va nàixer com la magna llei de protecció dels drets fonamentals, com a instrument de coacció, ni dels qui estan corcats per la corrupció.

TAL COM ha anunciat el diputat de Compromís a Madrid, Joan Baldoví, nosaltres apostem per una negociació entre el Govern central i la Generalitat, amb mediadors de confiança per a desbloquejar i facilitar el diàleg. No és més espanyol qui parla més castellà, ni qui duu la bandera d’Espanya pintada al front; la ciutadania no es regeix per aquests paràmetres.

Aprofitant la festa del Nou d’Octubre de demà, us convide a reivindicar, amb serenor, l’autogovern; tan maltractat pel Govern del PP.

*Regidor Compromís per Vila-real