De la mateixa manera que Willy Wonka feia xocolata en la novel·la de Roald Dahl que després adaptà al cinema Tim Burton, el Partit Popular de Castelló té l’habilitat de fabricar polèmiques com si foren xurros, amb un engranatge millor que el de la hilarant fàbrica de Johnny Depp.

Algú recorda com regularitzar les tramitacions en festes era acabar amb la Magdalena? O dels 90 decibels? I de quan es denunciava el desnonament del Betlem municipal amb una imatge del mateix Betlem? O quan s’assegurava que la pressió fiscal augmentava quan els números diuen el contrari? Amb el pas del temps ningú recorda aquestes suposades polèmiques. És normal rebre crítiques quan es governa, va amb el càrrec, però el desvergonyiment i el cinisme popular sembla no tindre límit. L’últim exemple és la crítica popular al kit que envia l’Ajuntament als nounats per a fomentar l’ús del valencià. Més enllà que municipis governants per diferents colors s’hagen sumat a la campanya des de molt de temps, no hi ha res d’imposició, simplement informació. Però el possible sorpasso per la dreta fica nerviós al PP.

El criteri de veracitat poc importa últimament. Pareix que el que realment importa és parlar de qualsevol cosa que no siga Gürtel, Blasco, Costa o finançament il·legal d’un partit polític. Honestament, admire eixa capacitat perquè mentre es parla de suposades polèmiques creades interessadament, no es parla de la reducció de deute públic municipal, de la cura pel patrimoni cultural (Castell Vell) i mediambiental (Molí La Font), dels màxims històrics de transport públic i Bicicas o de l’aposta pel foment de l’ocupació amb programes mai vistos a Castelló, entre altres polítiques. En definitiva, centenars d’accions en dos anys i mig de govern que fan possible un Castelló millor. I tot això no hi ha ni cortines de fum ni Oompa-Loompas que ho puga tapar.

*Portaveu Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló