En la ciutat de Vila-real tenim la sort de comptar amb persones, entitats i empreses que, amb el seu treball, amb una dedicació moltes vegades desinteressada i un talent i qualitat humana innegables, fan més gran el nostre poble dia a dia. I és important que les institucions, com a representants de la societat, sapiem reconéixer l’esforç i l’aportació d’aquestes persones i entitats a la nostra comunitat. Perquè el reconeixement social i l’afecte d’aquells que ens envolten és una de les recompenses més grans que podem rebre al nostre treball i una de les principals motivacions per a seguir millorant i avançant dia a dia.

És amb aquest filosofia que les institucions públiques, els ajuntaments, instaurem la concessió de premis i reconeixements. En el cas de Vila-real, recentment hem decidit atorgar el Premi 20 de Febrer a cinc persones i entitats que han sigut i són claus en el Vila-real de hui. Persones com la il•lustradora Paula Bonet, un dels noms més destacats i amb major projecció del panorama artístic actual en tot l’Estat, o com Pepe Batalla, una persona compromesa amb la vida local, amb les nostres associacions i tradicions més arrelades. Pascual Juan Rochera, el Grenya, mestre conegut i reconegut de la dolçaina, serà una altra de les personalitats que rebran el reconeixement i l’estima de tots els vila-realencs en l’acte, senzill i emotiu, que celebrarem en el marc de les festes fundacionals de la ciutat. Acte en el qual volem reconéixer també dues entitats: una d’elles, l’IES Francesc Tàrrega, amb els seus 50 anys d’història, ens ha marcat a molts dels vila-realencs de hui i seguirà influint, sense cap dubte, en els vila-realencs i vila-realenques del futur; l’altra, l’empresa Incerco, representa com poques l’aposta de la ciutat per la innovació, per reinventar-se i fer front als reptes del futur sense perdre de vista els nostres orígens. Tots ells, cadascú des del seu àmbit i a la seua manera, fan més gran la nostra ciutat. A tots ells, gràcies.

Gràcies i enhorabona també a altres dues entitats de Vila-real que rebran enguany el reconeixement de la província. Parle de l’empresa Porcelanosa i la companyia local Xarxa Teatre, dos magnífics ambaixadors de la ciutat allà on van. És un orgull per a tots els vila-realencs i una satisfacció personal per a mi, com a alcalde i portaveu socialista en la Diputació, que tant Porcelanosa comi Xarxa Teatre vegen reconeguda també, per fi, la seua tasca i rellevància per a l’economia i la cultura provincials. Una empresa i una companyia que representen com ninguna la potència de la indústria ceràmica i del teatre de carrer, dos àmbits d’oportunitat amb segell de Vila-real. H

*Alcalde de Vila-real