Durant aquests dies, des del servei de Costes depenent de Madrid, s’està començant a actuar en diferents punts del nostre litoral per tal d’acometre les tasques de reparació, conservació i manteniment d’aquells punts que van quedar més afectats pel temporal Glòria el passat mes de gener.

En concret, la zona dels Cossis, amb la construcció d’una gran escollera, la zona de Saldonar, passarel·la de Nofre i Cala Puntal són els punts on els propers mesos s’anirà actuant.

Aquestes actuacions, necessàries, però no suficients, no han de ser el punt i final per part del Ministeri. Hem repetit per activa i per passiva la necessitat d’unió de tots els alcaldes dels municipis costaners de la província per continuar reivindicant una actuació integral a tot el litoral. Estem en situació d’emergència i necessitem actuacions d’emergència. No ens podem permetre com a administració, fer només actuacions pal·liatives. Calen sol·lucions integrals.

L’objectiu de la nostra ciutat, com a destinació turística referent a la nostra província, és estar preparats per a la temporada de Setmana Santa, així com per a la campanya d’estiu.

Per part de la Regidoria d’Obres i Serveis, encapçalada per la companya socialista Carmen Morellà i coordinats pel departament de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, encapçalat pel company socialista Marc Albella, s’està actuant de forma integral en el passeig marítim i en la Costa Nord i Sud.

L’adequació de la platja de Fora del Forat, la posada a punt del mobiliari urbà malmés pel temporal, així com accessos, poda de palmeres i substitució d’exemplars en perill de caiguda entre d’altres actuacions ornamentals, pretenen mostrar la nostra millor cara des del Cervol fins al nostre port pesquer. La reposició de vallat perimetral, rampes d’accés, neteja i posada a punt de diversos accessos a cales també és un dels objectius que en les properes setmanes anirem acometent.

Som conscients de l’importància econòmica que té el turisme per Vinaròs. També som conscients que cal transmetre aquest missatge tranquilitzador a aquelles persones que en els propers dies comencen a realitzar les seues primeres reserves per disfrutar de la nostra ciutat i la nostra costa.

Tenim clar el que volem. La nostra màxima prioritat: estar llestos per als nostres veïns i visitants.

*Alcalde de Vinaròs