En poques setmanes durem al ple de la corporació en Betxí la proposta d’aprovació dels pressupostos per a enguany. Amb tota seguretat seran els més grans dels últims anys (fins i tot es preveu un augment del 30% respecte de l’anterior), gràcies a l’arribada de diverses subvencions que s’han d’executar en 2019. Entre d’altres, destaquen els 1.765.000 d’euros d’Edificant o els més de 700.000 euros de l’Ivace per a la millora dels polígons industrials.

Justament és en este últim concepte que es duran a terme alguns dels projectes més importants del present exercici. Fonamentalment, amb la construcció de la passarel·la peatonal sobre el Riu Sec, que facilitarà l’accés als vianants i ciclistes a l’àrea de les empreses i que ha sigut àmpliament reivindicat per bona part dels nostres veïns i veïnes.

Així mateix, durant el proper estiu es farà el gimnàs i la remodelació integral del pati del col·legi públic Cervantes-Dualde gràcies als fons de la Conselleria d’Educació.

De forma paral·lela, i gràcies a la bona gestió econòmica realitzada al consistori al llarg dels últims anys, es podran activar altres projectes importants per a la millora de la població amb fons propis.

Per exemple, la reforma integral de la pista del poliesportiu, la millora del gimnàs work-out o l’asfaltat del camí de Sant Francesc.

No cal ni dir que una de les pates fortes del nostre pla de treball continuarà sent l’ajuda als més necessitats, amb un fort impuls al departament de benestar social, la implementació de la bossa de foment de l’ocupació local i la gestió durant l’any de les diverses subvencions per contractar aturats i que ajuden a millorar en bona mesura el nostre entorn. Tot plegat, ens trobem a les portes de tindre uns nous pressupostos que permeten continuar la línia traçada ara fa vora hui anys, posant com a eix central les persones i, sobretot, amb una premissa: no estirar més el braç que la mànega.

*Alcalde de Betxí