Una de les parts més importants de la governança és desbloquejar aquells temes que, pel motiu que siga, s’enquisten en el temps. Exemples d’aquesta qüestió són les reivindicacions veïnals històriques, alguns tràmits burocràtics que s’allarguen en el temps o paralitzacions d’obres i llicències.

Cadascú veu les coses d’una manera, i respecte aquells companys de corporació que diuen que la ciutat està paralitzada o que aquest equip de govern no sap gestionar bé. Els deu resultar difícil mantindre aquest mantra quan eixes declaracions xoquen frontalment amb els fets objectius, amb la realitat que poden palpar els ciutadans. Per exemple, el diumenge passat, aquest mateix periòdic resumia sota el títol Proyectos que reactivan Castellón quatre desbloquejos que suposaran per a la ciutat un important avanç en diferents aspectes.

Desbloquejar la ubicació de l’estació intermodal, essencial per al desenvolupament logístic de tota la província; recuperar per a la ciutadania un edifici com Borrull que porta 11 anys tancat; solucionar un conveni urbanístic enverinat amb la compra dels terrenys de Tetuán XIV, que possibilitarà l’apertura del centre de dia o la licitació del centre de salut del Raval Universitari, tan demandat pels veïns des de fa anys. Són els quatre exemples més mediàtics de tot el que podem aconseguir amb bona gestió.

Però no són els únics: la llicència per a un nou edifici en l’Hospital Provincial, la dotació de clavegueram en les urbanitzacions de muntanya o la urbanització de la unitat d’execució parada des de fa més de cinc anys en la quadra Saboner són altres actuacions enquistades que la gestió d’aquest govern ha aconseguit tirar endavant. Som conscients que encara ens queda camí per fer, i treballem per tirar endavant altres propostes bloquejades, però de paralització res. Seguim treballant.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló