Estem al centre de la diana i sabem per què. Els molestem. Quan decideixes fer un pas endavant i posar-te en política ningú et parla de rebre calúmnies, mitges veritats, insults i mentides. Cada partit decideix com vol fer campanya i la dreta rància del PP i Ciutadans saben que el seu enemic i el de les seues polítiques som nosaltres, Compromís.

De vegades un no voldria, però sols cal parlar clar per tenir enemics. I en Compromís no sols parlem clar, sinó que som honestos amb els nostres principis. I això fa guanyar-te l’admiració i el respecte de molta gent, però també algunes crítiques que no tenen res de constructives.

La dreta s’ha adonat que Compromís és el motor del canvi a l’Ajuntament de Castelló. Tant la dreta de sempre, com la nova dreta maquillada, són plenament conscients que hem sigut capaços de posar a les persones en el centre de les nostres polítiques. A poc a poc hem esborrat de la política municipal una època fosca de corrupteles, obres faraòniques i de grans esdeveniments basada en l’economia especulativa. Ara l’Ajuntament es pareix molt més als seus veïns i veïnes i es preocupa pel benestar, l’ocupació, la sanitat i l’educació i el futur dels nostres joves.

Tant PP com Ciudadanos saben que va ser Compromís qui va impulsar l’eliminació del copagament farmacèutic els primers dies de govern del canvi; perquè és Compromís qui està revertint la privatització de la Sanitat, perquè la salut de la gent no pot ser un negoci. I clar, davant d’aquestes mesures el seu model de fer diners amb els drets bàsics perilla.

De la mà de la Conselleria d’Economia i del nou Servei Valencià d’Ocupació hem donat oportunitats laborals a joves i majors de 55 anys de la ciutat. Mesures que ens permeten recuperar l’experiència, incorporar aturats de Castelló al món laboral i ajudar des de les institucions en l’activitat econòmica. Però no només això.

Des de Compromís tenim molt clar el model de ciutat que volem, una ciutat per a les persones, i això implica treballar per facilitar les xicotetes coses del dia a dia. Per això també és important per a nosaltres desenvolupar la indústria, que porta aparellat més de 45.000 llocs de treball només en el sector ceràmic. I la inversió de l’IVACE ens ha permés fer front a la desfeta popular i injectar 457.000 € al polígon Pullman perquè les societats amb sectors industrials forts són les que millor van resistir la crisi i les que més ràpid es van recuperar.

A Compromís entenem que no hi ha indústria sostenible sense una formació de qualitat. Per això, el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha posat en marxa la Formació Professional de Química, on l’alumnat sap des del primer dia que, si compleixen, tenen un lloc de treball assegurat a Castelló. És el nostre model educatiu, radicalment oposat al de la dreta. Abans era un negoci, es tancaven aules públiques, s’acomiadava al professorat, s’embotien fins a 30 alumnes en una aula i es buscava la competència entre escoles. Ara la Conselleria d’Educació ja no vol fer rics als amiguets de torn que llogaven els barracons, ara els llibres es reaprofiten i són gratuïts.

No sé a vostés, però quan llegeixes missatges de gent indignada, que es lamenten de tota la despesa que inverteixen en llibres de text i fiquen com a exemple altres països, està molt bé recordar que això que ells reclamen com gran avanç social, ja és una realitat a la Comunitat.

Primer vam desallotjar al PP de l’ajuntament i de la Generalitat i després del govern estatal. Els vots de Compromís són necessaris per a aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat i nosaltres no oblidarem les necessitats de Castelló en el moment que ens asseiem a negociar.

Volem les connexions ferroviàries que ens pertoquen: un rodalia digne, el tan esperat corredor mediterrani i els accessos al port sud i a l’estació intermodal. Volem que Castelló estiga preparada per a la pluja i evitar inundacions, per això volem que el Govern canalitze el Barranc del Sol, adequant el barri de San Agustín i San Marcos i la desembocadura del Riu Sec. Volem que els pressupostos de Sánchez destinen fons per a crear un alberg juvenil en la residència de sotsoficials del carrer Alcalde Tàrrega i que se cedisca el campament militar de la Muntanya Negra per fer-ne un paratge municipal.

Però, sobretot, reivindiquem un finançament just per poder desenvolupar les lleis d’inclusió social, com la dependència i la renda garantida d’una manera ràpida i digna, i així seguir cohesionant la nostra societat.

Ja veuen, inclusió social, educació pública, gratuïta i de qualitat, ocupació i economia productiva, un tracte just per la nostra comunitat i l’arribada del corredor mediterrani. Coses que haurien de ser bàsiques però que, mentre altres prometien, nosaltres estem fent realitat. I no sols això: la diversitat, la tolerància, l’estima per la nostra cultura i patrimoni, pel nostre medi ambient, i sobretot, pel nostre compromís amb la revolució feminista que fa tremolar el seu règim de corrupció i nepotisme, i això els causa terror.

La dreta sap que som la garantia dels acords progressistes. I també sap que si som nosaltres els qui liderem els pròxim govern a la ciutat els canvis seran imparables. Saben que Compromís som l’estabilitat que no hi ha en altres ciutats i autonomies, i per això recorren desesperats a l’atac fàcil i al menyspreu. Perquè els molestem. I estem molt orgullosos de molestar-los.

*Portaveu de Compromís per Castelló