La veritat que aquest hashtag del Partit Poli-imputat se’ls està girant en contra a una velocitat increïble, i sobretot ho està fent perquè el PP té entre les seues habilitats un ús del cinisme que, si fem ús de l’hemeroteca, demostra una desvergonya que fastigueja.

L’últim ha sigut aquest cap de setmana. En Madrid se celebrava el World Pride 2017. És la festa internacional de l’orgull, en la qual la gent reivindica la diversitat i el dret a estimar com cadascú vulga, i rebutja la intolerància. Un moment en què la capital de l’Estat es convertia en bandera d’un clam per la llibertat en tot el món.

No creguen que la intolerància que denuncia el World Pride està tan lluny. Aquest cap de setmana, en la molt transitada via verda entre Benicàssim i Orpesa, el feixisme penjava una pancarta criminalitzant i deshumanitzat les diferents formes de viure la sexualitat. Ara sembla que la dreta estiga en contra d’aquests comportaments, però no fa tant els promovien. Quan en l’Estat espanyol es va aprovar la llei de matrimoni gai, el mateix Mariano Rajoy declarava que aquesta llei generava un trencament en la societat espanyola. Segons l’actual president del Govern, aquella llei ens portava a l’enfrontament. Evidentment, Rajoy va tindre el mateix èxit amb la seua predicció que el seu cosí amb el canvi climàtic.

Però estupideses a banda, la realitat és que el PP va recórrer la llei al Tribunal Constitucional per deixar-la sense efecte, i vostés haurien de saber que durant set anys, i fins que el mateix tribunal ho va rebutjar, existia el risc que les barbaritats que deien els populars esdevingueren una realitat. No sé si recorden els seus comentaris sobre «peras y manzanas» o aquell eslògan dels seus partidaris, «esto es un desmadre, queremos padre y madre». El mateix Rajoy considerava que l’adopció per persones homosexuals era perjudicial per l’educació del fill i avui en dia no ens consta que haja canviat d’opinió. Ara, quan veu al feixisme en acció, el PP local es fa l’ofés, però no fa tant eren ells qui promovien eixos comportaments, únicament per mantenir el poder. I eixa és la seua principal motivació, «que no te líen».

*Regidor de Compromís per Castelló