Ja hem iniciat la desescalada però cal recordar que encara estem en situació de pandèmia sanitària i durant este trajecte la prudència i la unitat han de continuar sent el nostre rumb.

Anem a entrar en un període dur per a moltes persones a nivell social i per a sectors econòmics, però també per a l’entitat local. En este moment cal ser judiciós i no precipitar-se, tampoc es el moment de fer propostes populistes.

Des del consistori cal actuar per tal d’ajudar a les persones del nostre poble que més estan patint els efectes de la crisis i també de donar suport al teixit productiu del municipi. Però a més, tenim la obligació de garantir el compliment de l’Estabilitat Pressupostària i Regla de Despesa, per això cal treballar amb iniciatives que garantisquen el compliment de la normativa i estar supervisant, constantment, l’estat d’execució d’ingressos i despeses.

En este moment, ens preocupa la pèrdua d’ingressos, però mes ens preocupa estar al costat dels que més ho necessiten i per això van decidir ampliar y flexibilitzar els terminis de pagament dels tributs y taxes municipals, i si no fora per la covid-19, s’haurien ingressat uns 6 milions per totes les remeses

En previsió, estem ficant remei, acudint a préstecs i operacions bancàries de tresoreria per a obtenir liquidesa i seguir complint puntualment per també pagar immediatament les factures que arriben dels proveïdors, sense esperar els 30 dies de tramitació per a injectar liquidesa als autònoms i pymes, així com Prestacions Econòmiques Individuals que tramiten en Serveis Socials per atendre a les necessitats de les persones més vulnerables.

I també hem proposat un extens paquet dirigit a reforçar el teixit comercial local. Ara mateix estem treballant en la manera d’implementar les bases per una línia de subvencions econòmiques als comerços locals per tal de ajudar-los en la compra de material para que adeqüen les instal·lacions.

També estem valorant econòmicament i legalment altres mesures de suport a com l’exempció del cobrament de la taxa de terrasses de bars i restaurants per ocupació de via pública de març a desembre d’enguany, o un Bo per a comprar al comerç local, o les ajudes i reajustaments fiscals que es poden realitzar a comerços i autònoms.

¡Es l’hora d’acostar el muscle en la reconstrucció social i econòmica!

*Alcaldessa de Borriana