El ritme cultural a la nostra ciutat no para i vostés són els vertaders responsables de l’èxit que va tindre el passat cap de setmana el Festival Internacional de Cinema i Música, omplint de gom a gom les places i sales on realitzàrem els musicals i d’omplir els espais de cada projecció cinematogràfica.

Castelló va ser referent i punt essencial cinematogràfic d’àmbit internacional i en aquesta ocasió ens va visitar el director basc Julio Mèdem, conegut per, entre altres obres, Los amantes del círculo Polar, La pelota vasca i la seua última obra, El árbol de la sangre; i també la compositora britànica Jocelyn Pook que ha compost per a obres de Kubric, Scorsesse o el mateix Medem, ambdós premiats amb l’Aladroc d’honor del Festival, un guardó creat per l’artista castellonenc Luis Miralles.

I cal dir-ho per la seua evidència: la revolució cultural que ha patit la nostra ciutat aquests darrers quatre anys és innegable. Ara cal assolir els projectes existents i seguir treballant, de la mà dels professionals dels diferents sectors culturals, per aconseguir que Castelló exercisca la capitalitat cultural que mereix.

PERÒ COM ELS DIC, el ritme cultural no para i ara estem gaudint de la IV edició del Festival Internacional de teatre Tercera Setmana, una proposta cultural que vertebra el País Valencià i que ens permet veure i gaudir de les millors propostes teatrals nacionals i internacionals. I Castelló tornarem a ser punt de referència cultural i punt de trobada de professionals i amants del bon teatre tant de sala com de carrer.

I en eixe sentit cal seguir treballant amb la força i il·lusió del primer dia, que és el que sabem fer i per al que hem vingut. Per la meua part seguiré treballant pel nostre patrimoni, pel nostre teixit associatiu, pels nostres artistes, pels professionals del sector, pels nostres veïns i veïnes, per vostés, perquè que tothom tinga les mateixes oportunitats i puguen exercir els seus drets.

SEGUIRÉ apostant per un Castelló que avance per a ser una ciutat de drets i allunyat dels interessos particulars d’aquells antics governants de torn. Vull que seguisquen les polítiques d’esquerres, progressistes, ecologistes i feministes a la nostra ciutat i ací estaré per treballar perquè així siga.

I per aixó cal seguir sent valents, demostrar cada dia que hem vingut a canviar les coses, a trencar amb eixe passat de xarxes «clientelars», de corrupció, d’absència d’oportunitats, de no tindre recursos públics per a garantir l’estat de benestar. Prou, ja ho vam demostrar fa quatre anys i seguirem demostrant-ho: és possible invertir més, recaptar menys, amortitzar deute i lluitar perquè les persones visquen millor. Quins són els ingredients? Honestedat, treball i bona gestió.

Algú em va dir que és impossible canviar les coses però jo els hi dic que a Compromís dediquem moltes hores al dia, en cos i ànima, en procurar-ho, és el que va fer presentar-nos a les eleccions ja en 2015 i és pel que treballarem aquests quatre anys més, ja que vostés ens han donat l’oportunitat de fer-ho.

*Regidora de Compromís per Castelló