Finalitzades les Festes del Crist, tornem a la rutina amb un munt de projectes per tal de seguir millorant l’Alcora. Així, per exemple, la pròxima setmana signarem un conveni amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per al projecte de remodelació de la plaça Espanya. La Conselleria aporta 60.000 euros per dur a terme aquesta important actuació que servirà per millorar considerablement aquest emblemàtic enclavament.

I si parlem de llocs emblemàtics de l’Alcora, un dels més destacats és, sens dubte, el nostre casc antic, on també anem a realitzar un projecte de millora abans de finalitzar l’any. Es tracta de la renovació urbana del carrer Enmig i la plaça del Caragol, una iniciativa subvencionada amb 115.000 € per la Diputació, amb la qual es completarà la remodelació del casc antic.

Seguint amb les actuacions destinades a eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat, en aquest últim trimestre de l’any iniciarem una nova fase d’adequació dels passos de vianants, rebaixant voreres, i adaptant-los a la normativa vigent. Es durà a terme entre els carrers Constitució i Carretera Ribesalbes i donarà continuïtat al projecte que van executar l’any passat, amb el qual es van adequar al voltant de 20 passos de vianants entre els carrers Constitució i País Valencià.

Un altre projecte a punt de començar és la instal·lació d’un parc infantil al barri de la Bàscula, en uns terrenys cedits gratuïtament per la Caixa Rural Sant Josep de l’Alcora. Aquest nou parc se sumarà a les importants millores realitzades en els últims anys en les zones infantils.

A més, vull recordar que, en aquest curs que està a punt d’iniciar-se, l’Alcora comptarà per primera vegada amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes, situada a l’IES Ximén d’Urrea. L’objectiu és que l’iniciativa es consolide i que, any rere any, puguem anar incrementant l’oferta.

Aquests són alguns dels reptes que seran una realitat a curt termini. Són actuacions amb les quals es dóna resposta a la demandes de la ciutadania. A més, ja estem treballant en altres a mitjà i llarg termini. Com diu la cançó, que el ritme no pare.

*Alcalde de l’Alcora