Anys després de les especulacions immobiliàries d’aquells que van voler fer caixa, anys després que el PP s’embutxacara indecents quantitats de diners… Exactament, 14 anys després que el PP de Cabanes, amb el suport del PSOE, aprovara la construcció d’una dessaladora, estem patint aquelles ruïnoses gestions.

El PP, al seu món de fantasia, creia que a Cabanes sobraven els diners i no va sol·licitar cap contraprestació pels terrenys on es va construir aquesta infraestructura en desús. Així és: ací van aplegar 0 euros, a pesar que haguérem pogut rebre fins a un milió per aquells 43.000 m2 de sòl urbanitzable al PAI Torre la Sal, a escassos 600 metres de la costa. Per contra, localitats com Moncofa sí que van exigir una indemnització pels terrenys cedits. Allí van rebre 400.000 euros per 29.000 m2.

Segons deien per ací, la despesa de la construcció de la dessaladora anava a sufragar-se gràcies a les més de les 100.000 persones que, presumiblement, anaven a viure a les colossals construccions turístiques de formigó que anaven a alçar-se al PAI. Lluny de complir-se les previsions, l’amortització (de vora tres milions d’euros) pot suposar la ruïna per als pressupostos del nostre consistori.

Sembla que aquells que ens van abocar a la ruïna econòmica que patirem si el govern de l’Estat no es fa responsable dels milions d’euros del cost de la dessaladora, dormen tranquils, sense demanar disculpe.

Però ara és moment de mirar cap al futur i per això el darrer mes vam presentar una moció per exigir al govern de l’Estat que es faça càrrec de les despeses. Units pel Poble-Compromís lluitem perquè la gent de Cabanes i la Ribera no pague les conseqüències del passat.

*Portaveu d’Units pel Poble-Compromís a Cabanes