Recordaran vostés el rebombori que van armar, tant el partit poli imputat popular com els seus socis de Ciudadanos, quan el govern municipal vam convocar un concurs-oposició lliure per al lloc direcció de la Banda Municipal. Una prova que primava els principis d’igualtat, mèrit i capacitat i on podien presentar-se totes aquelles persones (de dins del col·lectiu i de fora) amb la titulació de Direcció de Banda o Orquestra, i que servia per a garantir que la nostra estimada Banda Municipal tingués la millor direcció possible; perquè és el que mereixen les i els músics de la Banda i la ciutat de Castelló.

Tal va ser el circ mediàtic engegat per la mentidera dreta local de PP i Ciudadanos que afirmaren que l’equip de govern municipal havia dissenyat les bases del concurs oposició a mida per a una persona en concret; pensa el lladre vell que tots som com ell. Unes acusacions recollides en premsa inclús abans que hi haguera aspirants a la plaça en concret i afirmaven conéixer el nom i cognoms de qui seria el guanyador o guanyadora de la plaça.

Una afirmació molt greu, donat que amb ella no només pretenien desgastar i difamar a l’equip de govern, sinó que a més posaven en dubte la professionalitat dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i de catedràtics i experts dels conservatoris valencians, membres del Tribunal, com si foren simples titelles del govern o, simplement, de tindre preu de venda a l’hora d’exercir la seua responsabilitat en la funció pública. Algú hauria de fer una escolteta a cau d’orella a estos demagogs professionals de la dreta local i advertir-los que en política tot no val: la professionalitat i l’excel·lència dels funcionaris i funcionàries públiques no pot posar-se en dubte pel simple motiu de pretendre desgastar, difamar i injuriar a l’adversari polític.

I per si tot açò fora poc, Ciudadanos va reconéixer, en sessió plenària i als mitjans de comunicació, que havia depositat davant de notari un sobre amb el nom i cognoms de qui seria guanyador o guanyadora de la plaça. Una autèntica vergonya i un absolut despropòsit. És el que té no tindre un programa de ciutat i entendre la política o l’acció parlamentària com si es tractara d’un programa de matinada típic de la telebasura, jugant a fer de pitonissa Lola en lloc de treballar per a les persones de la nostra ciutat.

Ara, amb la plaça resolta i la Banda Municipal en ple rendiment, és el moment de demanar-los a estos grups de la dreta que demanen disculpes en primer lloc al Tribunal, no podem consentir que calumnien als i les professionals de reconeguda reputació en la funció pública; en segon lloc que demanen disculpes a la Banda Municipal, per utilitzar-los en el circ mediàtic que van crear per a fer mal al govern provocant, així, un gran malestar en una institució tan estimada i respectada per la ciutadania; i en tercer lloc, a Vicente Vidal i a la resta del grup de Ciudadanos, els exigim que obrin públicament el sobre dipositat davant notari amb el suposat nom del guanyador o guanyadora i, per descomptat, que demanen perdó a la ciutadania per fer un mal ús de la seua representació pública amb la consegüent denigració de la institució municipal.

*Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i portaveu adjunta del grup Compromís