El Grau recupera la normalitat després de nou dies intensos de festes. Sant Pere confirma, una edició més, que la participació no solament és el seu major èxit sinó que també és la millor presentació per al Grau. Enguany, aquesta participació ha donat un salt qualitatiu important aconseguint la implicació de més col·lectius en la planificació i organització de les festes. D’aquesta participació molt més coral han nascut novetats que ja el primer any han estat un èxit com el canvi d’horari de l’ofrena, la gimcana o el nou recinte fester entre altres. El millor que té el Grau és la seua gent i els grauers tenen, ademés de ganes de festa, aportacions per a fer unes millors festes.

El sopar de pa i porta, la processó marítima, el dia de les paelles, els actes taurins, les actuacions musicals i un llarg etcètera d’actes han registrat una enorme afluència de públic. Fins i tot novetats com el BP Music Contest ha aportat una oferta diferent als actes ja consolidats. No ha sigut l’únic canvi ben rebut. El Festival de Teatre i Animació Infantil Peixets també ha tingut bona acceptació, encara que ens hàgem de plantejar alugun ajust, com l’horari. Però cal millorar en certs aspectes. Les molèsties per sorolls o comportaments incívics en via pública han augmentat lleugerament, encara que les queixes per penyes i colles han baixat un 47% respecte a 2016. Hi ha aspectes de la convivència que poden millorar. Gaudir de les festes no pot ni deu estar renyit amb el respecte als altres ni amb el dret al descans. Respectar aquests drets és el millor que podem fer per a garantir l’èxit de les nostres festes.

Gràcies a tots els que heu fet possible aquestes festes, als organitzadors, patrocinadors, col·laboradors o simplement participants. S’ha iniciat una nova forma d’organitzar les festes al Grau i crec que és l’adequada, amb més participació i més responsabilitat compartida. Visca Sant Pere!

*Portaveu municipal del PSPV i tinent d’Alcaldia del Grau