Ara fa un any que vaig iniciar la segona legislatura al capdavant de la gestió municipal des de l’Ajuntament de Borriana. Un exercici dissortadament marcat per la crisi sanitària i socioeconòmica dels darrers mesos amb la covid-19.

Com a conseqüència, un any molt complicat per a tot el veïnat de Borriana afectat per l’estat d’alarma, el confinament general, la desescalada, la reactivació i el retorn a la nova realitat. Tot afegint una bona quantitat de sacrificis i resistència de tots i de totes per afrontar una lluita sense treva contra el virus i les seues terribles conseqüències. En aquest punt, vull transmetre el meu condol i solidaritat en nom de tota la ciutadania de Borriana als familiars dels nostres conciutadans que han perdut la vida en aquests mesos.

En aquestes circumstàncies, enguany esta marcat a Borriana per la implementació d’un pla de reactivació econòmica i social municipal amb mesures diverses pel que fa als tributs, impostos i taxes. Amb ajudes concretes i objectives, per tal de pal·liar no només les pèrdues ocasionades en l’àmbit domèstic, sinó també d’afavorir la recuperació dels autònoms, les pimes i els sectors productius més afectats.

Però, també hi ha hagut altres iniciatives i projectes molt rellevants, com ara, la unió ciclopeatonal del Grau amb Borriana, o d’altres que estem iniciant, com l’edifici de l’antic ambulatori, el nou IES Jaume I o la recuperació de la Bosca i, fins i tot, l’impuls de projectes paralitzats com el de Sant Gregori.

Un any de faena dura i tenaç que les borrianenques i els borrianencs ja han pogut comprovar que dona resultats, tancant projectes desprès de 4 anys, i iniciant-ne altres de nous per continuar fent créixer la nostra ciutat.

A l’Ajuntament sabem que la gestió municipal és un treball de lluita diària, tot i que, de vegades, volem resumir tot un any amb els avanços i projectes complits, oblidant la faena de cada dia. En un any hem aconseguit dur endavant grans projectes que eren una necessitat per a Borriana, però eixos projectes només són possibles amb les aportacions diàries dels treballadors municipals i de l’equip de govern.

Malgrat les falsetats de l’oposició, continuarem treballant per millorar la nostra ciutat i per solucionar els problemes. Ho farem sense soroll, pedra a pedra, treballant pel progrés d’una gran ciutat i per la nostra gent.

*Alcaldessa de Borriana