Podeu imaginar un món sense dones? Igual demane jo un excessiu esforç d’imaginació. Més fàcil. Imaginem un món on tot allò que les dones fan, ho deixaren de fer. Que creieu que passaria? Ja no és tracta de fer desaparéixer les dones. Sols que deixaren de fer allò que fan. Esteu preparats els homes per a assumir tota eixa feina?

Aquest divendres, diferents col·lectius feministes en tot el món han convocat una altra vegada una jornada que anomenem Vaga 8M. Vos demane un esforç, per entendre què significa. És una jornada de lluita per denunciar i visibilitzar totes les discriminacions que les dones pateixen pel fet de ser dones. Una jornada per reivindicar els drets de les dones en tots els àmbits de la vida. Un dia, un sol dia a l’any, les dones volem deixar de fer el que fem per tal que es note el que els altres 364 dies aportem. Un dia per deixar clar que si les dones paren, el món s’atura. Les dones estem organitzades per defensar els nostres drets. Hi ha estructures, hi ha reunions, hi ha dones treballant fa mesos per tal que eixa vaga siga un èxit encara més gran que l’any passat. Per això s’ha plantejat el treball, la vaga, en 4 eixos. El laboral, el de cures, l’educatiu i el de consum. A cada eix hi ha reunions, hi ha grups de dones que fan propostes per a visibilitzar el que la vaga pretén. L’economia familiar està en mans de les dones. Movem els diners i podem educar per al consum present i futur. Doncs si eixe dia no comprem res, tingueu per segur que es notarà. Cada eix treballa per fer les seues propostes. Al grup de cures estan promovent un grup d’aliats homes per tal que puguen fer-se càrrec de fills, filles, malalts, dependents, preparar menjar...

El dret a la vaga és igual per a totes les persones que treballen, així que també els homes poden acollir-se al dret de vaga. Sí que ens agradaria deixar clar quin hauria de ser el paper dels homes en la jornada de Vaga 8M. Hi ha punts de vista diferents.

Ajudeu més cobrint les feines domèstiques i cuidant fills, filles, de la gent gran... o qualsevol altra feina que habitualment recau sobre les dones. I, per favor, en actitud proactiva. Fem del 8M un dia de visibilització del valor de les dones.

*Regidora de Compromís per Castelló