Seriosament, senyor Puig, en l’equador de la campanya, em pot respondre ja a la pregunta de què tenen de singulars estes eleccions? Pot dir-me quina televisió estatal l’ha telefonat per a un debat? O com estan arribant a la resta d’espanyols els problemes dels valencians? Perquè per això les avançaren i de moment, ni Bertín Osborne l’ha convidat a sa casa.

Fins ara, tot el que ha aconseguit el PSOE es que servidora i un grapat de senyories anem setmana sí, setmana també a les Corts a tancar i votar en la Diputació temes pendents perquè «uns» avançaren eleccions i es deixaren la feina a mitges.

Però encara no he escoltat cap ministre dir que vindrà el finançament, es més, encara no he escoltat a Puig reclamar-ho i, ací a Castelló, ha tingut ocasió d’exigir un #TracteJust al candidat Sánchez. Al vot útil sí que els he escoltat apel·lar i cridar, però les persones sabem que el vot més útil és aquell que no comporta penediment després d’haver votat. I estem en Setmana Santa, per si cal esporgar alguna culpa.

I al remat passa el que ens temíem: que entre tanto candidato a la Moncloa ningú parla del que és nostre. Solament nosaltres parlem del finançament just, la taronja i l’atur (que ha baixat amb Compromís), de les carreteres que fan falta (i l’AP-7 cal que siga lliure i gratuïta i això últim molts no ho diuen), del Corredor Mediterrani, de la llei de dependència que va millor tot i que l’estat no ens paga, o de la quita que hem demanat des de Compromís als interessos del FLA perquè, ja està bé, que son els nostres diners els que ens presten i a més amb interessos. Si volen escoltar propostes valencianes, no busquen al PP ni al PSOE ni a Ciudadanos, que estan ocupats en altres assumptes, miren cap a Compromís que tenim el cabet a la feina i pensem sempre en el poble valencià.

*Candidata de Compromís a Les Corts Valencianes