En moments de dificultats com els que vivim, em fa especial il•lusió veure com la societat vila-realenca uneix esforços per a buscar elements comuns, que ens identifiquen i ens servisquen de símbol d’unió de tot el poble. Parle, en particular, de l’Agrupació de Penyes del Villarreal, una entitat viva, dinàmica i implicada amb el futur del nostre municipi més enllà de l’afició al nostre club groguet. Una entitat a la qual agraisc de manera particular que haja sabut veure les tremendes possibilitats que ens obri la plaça que, de la mà del Villarreal CF, estem construint al voltant del nostre estadi El Madrigal.

Un espai ampli, diàfan, digne i funcional, que està cridat a convertir-se en lloc per a la celebració d’esdeveniments, fires i espectacles, generador d’oportunitats i d’economia per a la ciutat. Una plaça que hem obtingut gràcies a l’acord signat amb el Villarreal CF, pòrtic d’accés al nostre espai més internacional, com és l’estadi de futbol, que s’ha de convertir també en lloc de referència per als milers d’aficionats groguets. Un punt de trobada on celebrar les victòries del Submarí Groguet, per acollir esdeveniments relacionats amb el nostre equip, per a rebre a les aficions germanes... Un espai, en definitiva, pensat per a les persones, per a estrènyer llaços i generar oportunitats.

Escoltar la ciutadania, el diàleg, la participació i el consens ha estat i és una constant en la nostra forma d’entendre la política, com ha quedat demostrat abans en projectes com la plaça del Mercat. Aquesta aposta pel consens és encara més rellevant en tot allò relacionat amb les qüestions que ens defineixen i ens uneixen, com va ser la creació de la Fundació de Sant Pasqual, comptant amb totes les parts i entitats implicades.

En aquest context, incorporar a la plaça un símbol, com puga ser un submarí o altre tipus de disseny que identifique la ciutat i l’afició, un lloc que la gent quan vinga a la nostra ciutat puga buscar per a fotografiar, és una iniciativa que acollim amb especial il•lusió i per la qual vull agrair de manera particular l’APV. De fet, ja en el seu dia, com a portaveu de l’oposició, vaig proposar portar a Vila-real una part de submarí que ens servira d’eixe símbol d’unió, tot i que finalment no va es va dur a terme.

La idea de l’APV naix, a més, amb la voluntat d’implicar tota la ciutat, buscant la col•laboració de tots per a fer-la possible. Des de l’Ajuntament, treballarem perquè aquelles entitats que vulguen col•laborar i no puguen, hi estiguen també representades. Perquè aquest nou espai, sorgit del consens i la participació, siga un símbol d’unió de tot Vila-real. H

*Alcalde de Vila-real