Tal vegada el fragor de la batalla dialèctica dins d’un plenari o tal vegada la influència del nou president nacional del PP ha fet que a algú li comencen a caure les caretes. Ja els avance que jo aposte per la segona opció. El que és un fet és la crítica de la senyora Salomé Pradas, regidora municipal i senadora nacional del PP, per la recuperació del refugi antiaeri de la plaça Tetuan.

En una rèplica plena de cinisme va dir: «Es cuestión de prioridad, mientras ustedes priorizan en gastar miles de euros en el subsuelo de Castellón, caso del refugio de la plaza Tetuán, miles de castellonenses siguen transitando por vías en superficie». Resulta cínic deixar caure que aquest govern tan sols actua en el subsòl, però és més agosarat fer-lo el dia que s’aprova una inversió de 5,2 milions d’euros en remodelar el Camí la Plana, una més de les moltes actuacions per millorar la ciutat que estem duent a terme.

Però si a més comparem les inversions fetes per aquest govern i l’anterior per a anti inundacions en subsòl que solucionen problemes quotidians però són obres poc lluïdores, la diferència és abismal. Per exemple, només en la Marjaleria ja s’ha invertit quasi el doble que en l’anterior mandat.

Encara que en una cosa té raó la regidora popular: és qüestió de prioritats gastar-se 2,7 milions d’euros en maquetes de Calatrava.

«Que se trabaje por el mejor presente y futuro de los castellonenses», va tancar la senadora popular. Populista. Impresentable al·lusió al recuperat refugi antifeixista. La senyora Pradas es va marcar una intervenció plena de falsedats, cinisme, desvergonyia i falta de respecte per aquells que van haver d’utilitzar el subsòl per a refugiar-se en una època negra del nostre país. Un temps que cal recordar per a evitar que es repetisca. Com deia Saramago: «Cal recuperar, mantenir i transmetre la memòria històrica, perquè es comença per l’oblit i s’acaba en la indiferència».

*Portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Castelló