Això de sumar és tota una filosofia de vida. Per a créixer, per a mirar endavant, per a unir esforços, per a transformar inèrcies en sinergies, per a unir interessos comuns. I, com en la vida, ho fem també en la cultura.

Aquesta setmana que arranca una programació nadalenca a la ciutat de Castelló amb més de 50 activitats culturals per a tots i totes, des del centre cap als districtes i arribant al Grau, hem sumat mans i pressupost amb l’Institut Valencià de Cultura i el seu cap a Castelló, Alfonso Ribes, per a portar el pròxim 29 de febrer a una de les primeres figures mundials del jazz: Wynton Marsalis, acompanyat pel seu projecte The Lincoln Center Orchestra.

No és ni la primera vegada ni serà la darrera. És una col·laboració interinstitucional que suma per créixer, per fer gran i més internacional el Festival de Jazz a Castelló, el qual compleix 28 edicions consolidat i amb projecció.

Amb aquest cartell de luxe, posem la capital en el mapa de les grans gires. I ho fem a gran escala perquè el trompetista de Nova Orleans només farà tres actuacions al territori espanyol: a l’Auditori de Castelló, al Auditorio Nacional a Madrid i al Palau de la Música a Barcelona. Un bon triangle cultural del qual som un vèrtex.

I ací, els melòmans en particular i els castellonencs en general, podran comprar la seua entrada, potser com a regal de Nadal, amb preus populars, de 5 a 25 euros, davant els més de 70 que costen els altres escenaris.

Coordinació, cooperació, transversalitat i treball en comú són objectius d’una cultura que no ha de ser un luxe. Ha de bategar al ritme de la vida, de sacsejar consciències, i ha de ser, sense més, un divertimento... I això busquen des del departament que dirigisc.

Fer cultura és fer ciutat, i a Castelló treballem per a una programació completa, variada, paritària, amb caire social i plantejaments polièdrics. Volem crear públics i definir bases professionals del sector en totes les seues vessants, del teatre a la música, al circ, el cinema, la literatura i l’art. Perquè #CastellóÉsCultura.

*Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló