+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

A fondo

Surrealisme electoralista

 

Enric Nomdedéu Enric Nomdedéu
12/06/2016

Algun dia, és possible que es revise la llei electoral, i tota la legislació que afecta eixos processos. Com allò de no publicar enquestes des d’uns dies abans. O la jornada de reflexió, no gaire comú en altres països.

També caldrà revisar l’aplicació de la norma que impedeix inauguracions i visites d’obra, des del dia que es convoquen les eleccions. I que conste, que això em sembla bé. Jo mateix vaig fer enretirar un cartell de l’Hospital Provincial que anunciava unes obres que quatre anys després no havien començat, i que comencen ara gràcies al nou govern municipal i el nou Consell. O aquelles presentacions de maquetes impossibles, i tantes i tantes coses. Però un PP malalt, també de zel, i una aplicació absurda de la norma, ha fet que esta setmana es produís un fet absolutament surrealista.

Dilluns va haver-hi una Junta Local de Govern, per A aprovar la primera entrega de les inversions sostenibles, un procediment habitual, amb unes dates tassades per llei. I el govern decidí una compareixença pública (com després de cada Junta Local de Govern) per informar d’allò que s’havia aprovat. El PP denuncià la convocatòria, i la Junta Electoral els donà la raó. Bé. No la vam fer i au. Però voran perquè crec que és una errònia aplicació de la norma.

En primer lloc, perquè la norma permet al PP mentir permanentment sobre l’acció de govern. Fer rodes de premsa dient que el govern està inactiu. I quan el govern intenta explicar les accions quotidianes, ens denuncia. No es tractava d’inaugurar una plaça o prometre un pont, era l’explicació dels acords de govern. Com cada setmana. És a dir, que l’oposició pot dir per exemple que el govern no fa res, i això no es considera campanya electoral; però si el govern ensenya el que fa, això sí que és campanya. No només és injust, és també absurd. Més, quan es tracta d’una modificació de crèdit, raó per la qual el dijous es celebrà una comissió i s’entregà tota la documentació a l’oposició per si volen presentar esmenes.

Encara té més delicte la cosa, quan has d’aguantar a l’imprudent de Pérez Macian dient que estem vorejant la llei, quan el 9 de novembre del 2011 compareixia junt amb Bataller i la resta del govern per explicar els seus primers 100 dies, a només 11 dies de les eleccions generals. En plena campanya. No tenen memòria. Ni vergonya.

Però vaja... en realitat, el que el preocupa al PP és que en el seu darrer any de govern, a estes alçades encara no sabien en què invertir els romanents, i este govern ja trau a licitació més de 4 milions d’euros. Ha de ser frustrant per als que es creien bons gestors. No ho eren. H

*Vicealcalde de Castelló

 
 
1 Comentario
01

Por Vicent Bosch i Paús 16:37 - 12.06.2016

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Per lloar-se no cal esmentar als vicaris de l'Ibex-35!!!