Quanta falta feia!». Són moltes les persones que ens estan traslladant la falta que feia a l’Alcora comptar amb una programació d’activitats per als més menuts com la de la Tardor Cultural. Quina satisfacció, doncs, haver complit amb un altre dels nostres objectius al capdavant del govern local. I és que eixa és, precisament, la finalitat amb la qual vam posar en marxa esta iniciativa fa tres anys, oferir una programació diferent, amb espectacles variats: circ, malabars, humor, música… en una època, a més, en la qual hi havia un buit important en este sentit. Hem acomiadat la present edició de la millor manera possible, amb el saló d’actes de l’Ajuntament ple de gom a gom, grans i menuts, xalant amb l’actuació de Trobadorets.

A més, enguany, en el marc de la Tardor Cultural, s’ha fet realitat un projecte en el qual portem al voltant de tres anys treballant: la nova sala infantil de la biblioteca municipal. De fet, amb esta actuació hem complit un doble objectiu. Quan vam entrar a governar, a la planta baixa de la biblioteca estava situada la Unitat de Respir i, ni eixe era l’espai adequat per a prestar este important servei, ni eixe ús permetia poder traure tot el partit a la biblioteca.

Així, d’una banda, vam agilitzar tots els tràmits per tal de posar a punt les instal·lacions del Centre de Dia i, després de molts anys paralitzades, sense estrenar i desaprofitades, ho vam fer possible. Una vegada més, s’ha deixat clar que, el primer de tot, és la voluntat de fer-ho, i si es té, treballant des del primer dia, i amb constància, els projectes es fan realitat.

Els usuaris i usuàries de la Unitat de Respir porten ja quasi 2 anys en estes instal·lacions, molt més adequades per al servei que reben. I d’altra banda, ara, després de realitzar l’adient projecte de reforma, els xiquets i xiquetes, de 0 a 12 anys, ja disposen d’un espai a la biblioteca adequat a les seues necessitats, que permetrà desenvolupar moltes activitats.

A més, en els últims anys s’han llançat altres iniciatives pioneres com la Fira del Llibre Solidària o el Gelafest. Sens dubte, és molt important el treball que està fent la regidora de Cultura, Noelia Muñoz.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora