Es temps de Nadal i això és sinònim d’activitats al carrer plenes de màgia i bon ambient. Un clar exemple és la nova iniciativa que des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó hem posat en marxa per a apropar l’ambient nadalenc als barris. Nadal als barris és la proposta de la Regidoria de Dinamització de Barris que ja ha fet parada en el Toledo i la Moleta amb una resposta molt positiva, ja que a més de la participació dels xiquets i xiquetes també hem aconseguit que s’impliquen les associacions de veïns i altres col·lectius, com ara els jubilats o les Ampes dels col·legis.

El passat cap de setmana els més menuts han gaudit de la visita dels patges reials, als quals han entregat les cartes amb els seus desitjos, així com d’inflables, xocolatada per a berenar, tallers de manualitats i pintacares… En definitiva, una festa intergeneracional molt adequada per a estes dates i que en vista de l’èxit el pròxim any ampliarem a més barris. Però la pròxima setmana, en concret el divendres 20 de desembre, encara tenim una nova cita amb este Nadal als barris, esta vegada en la plaça del Centre.

Per cert, la plaça del Centre és un dels projectes dels quals més orgullosa em sent d’este 2019. Des de l’equip de govern vam ser valents apostant per la peatonalització d’esta zona i amb el temps s’ha demostrat un encert, ja que totes les vesprades és un goig veure-la plena de xiquetes i xiquets gaudint amb els jocs. Este és un exemple de com a través de l’urbanisme estem fent una ciutat més amable i per a les persones, perquè hem convertit el que era un aparcament en un espai públic per a la gent, on jugar, xarrar, reunir-se…

I també per a acollir actes solidaris com la fira nadalenca de l’oenegé Túpay, que va tindre lloc ahir a eixa plaça del Centre renovada. També solidària va ser la marxa a benefici de l’associació de xiquets amb càncer Aspanion, que va eixir de la Moleta i també va tindre molt bona participació. Perquè temps de Nadal és temps de solidaritat i estos actes ho demostren.

La Fira d’Atraccions, que per tercer any consecutiu ha tornat a la Vall d’Uixó, també tindrà una jornada solidària amb Cáritas. I la novetat d’enguany serà la jornada per a menors amb TEA, ja que la il·luminació i la música no seran estridents perquè puguen gaudir com qualsevol xiquet o xiqueta. En esta edició hi ha més atraccions que mai i per a totes les edats i, com ja és habitual, en els comerços locals es poden aconseguir tiquets de descompte per a pujar a cada atracció per només un euro.

Dins d’esta estratègia de dinamitzar el comerç local també hem llançat la campanya #jocomprealavall, que sobretot es centra en el Mercat Municipal. Amb les compres realitzades en este recinte es participa en el sorteig de dos viatges i també s’han organitzat tallers de cupcakes, decoració nadalenca i una gincana infantil amb diversos premis.

En l’àmbit cultural també tenim que destacar el concert extraordinari Ens trobem a la Vall, que reuneix a músics vallers que estan triomfant pel món, així com els concerts de les nostres bandes. En definitiva, molts motius per a viure el Nadal amb molta il·lusió. Vos anime a participar i gaudir amb nosaltres!

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó