De vegades em pregunte què pensarà la ciutadania dels polítics si en lloc de treballar per fer front a aquesta crisi sanitària, econòmica i social ens dediquem a enfrascar-nos en el guirigall polític i en discursos crispats. Aconseguir un titular oportunista no salva cap vida i criticar per a destruir no millora l’estat d’ànim dels nostres ciutadans. En canvi, si per una vegada ens demostrem respecte entre nosaltres i respectem les nostres diferències ideològiques, tal vegada, només tal vegada, la classe política de Castelló no defraudem a la ciutadania.

La ciutadania va determinar el maig de 2019 per quines polítiques apostava per a dirigir l’estratègia de ciutat i en això estem, hem d’entendre tots que hem de ser fidels a aquesta elecció. Per això, vull demanar a tota la corporació municipal lleialtat, sensibilitat i empatia. Lleialtat perquè sense respecte no s’entén la democràcia. Sensibilitat perquè tots volem sortir d’aquesta com més aviat millor i tan bé com siga possible. I empatia perquè cap governant haguera desitjat trobar-se en aquesta situació.

I tot això ha d’anar acompanyat amb gestió, amb molta i soferta gestió. Sempre sent realistes i reconeixent que les competències municipals no arriben a tot el que ens agradaria ni al que espera la ciutadania del seu Ajuntament. També cal gestió per a preparar el dia després amb diferents línies d’actuació com mesures fiscals amb l’ampliació i flexibilització del període de pagament i la bonificació o exempció d’alguns tributs. A més a més, un pla de subvencions directes a les petites empreses i autònoms. Així mateix, també estem treballant en un Pla d’Obres i Inversions que a través d’una contractació diversificada genere ocupació a la ciutat. Tot açò a més d’assegurar una cobertura social ferma, dirigida a les persones més vulnerables perquè aquesta crisi a més de sanitària i econòmica és sobretot social.

Segurament aquesta és la situació més greu que ha viscut aquesta ciutat en la seua història moderna. Des de les administracions estem fent tot el que podem, no crec que cap govern de cap color polític de cap administració del món estigués totalment preparat per a aquesta crisi. Tampoc crec que s’haja pres cap decisió sense pensar en el benestar i el futur de la ciutadania. Amb encerts i errades, cal ser crític i autocrític, però mirant cap endavant. Ara no toquen ni mesures cosmètiques per a quedar bé a la foto ni fer propostes que generen expectatives difícilment realitzables, nosaltres ens centrem en la gestió. El veritablement important seguim sent les persones i la ciutadania necessita representants públics que es preocupen i s’ocupen per la situació. Ja arribarà el temps d’avaluar com han estat de bones o de dolentes les gestions i de fer el balanç polític. Ara toca lluitar amb gestió. No són temps de fang polític. La ciutadania ni ho vol, ni ho entén. Cadascú s’ha de mirar a l’espill i reflexionar quin paper vol jugar. En política, en situacions com aquesta, hi ha més coses que ens uneixen de les que ens separen. És temps per a la unitat.

*Portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló