Totes coneixem l’expressió castellana «quedarse en el tintero», així que explicar-los que es refereix a deixar temes pendents no els aportarà res. Però el que sí que els demanaré és que invertisquen un temps a reflexionar sobre totes aquelles coses importants que s’estan quedant per dir, escriure i explicar en la campanya electoral eterna i exprés a l’hora.

Tenir temps per reflexionar avui dia és un impossible però si no fem aquesta paradeta, ens podem trobar el diumenge 10 de novembre davant d’una decisió que ha de marcar el nostre futur. És difícil obviar en eixa decisió l’exageració, els crits i les falsedats «campanyístiques» d’aquells que no volen cap mena de justícia social, progrés o igualtat.

En aquesta campanya hi haurà molt titular de dubtosa procedència i dels temes importants poca cosa. Em sembla terrible que ningú plantege res sobre el manteniment de les pensions i facen com que no escolten tots els nostres iaios i iaies que han anat fins al Congrés. Que ningú tinga propostes serioses per aturar el canvi climàtic, i que, de nou, el Corredor Mediterrani estiga oblidat. I, sobretot, que ningú pose els recursos per fer efectiu el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere quan el nombre de dones assassinades enguany ja iguala el de tot el 2018.

Són tants temes que ignoren, que un ja comença a estar esgotat. Però la realitat és que encara hi ha qui aspira a guanyar per cansament i pensa que la ciutadania només pensarà PSOE o PP. Però no, perquè som molts i moltes els i les que sabem que cal seguir ferms. El futur, els drets, el treball i el territori depenen del seu vot. Abans reflexionem que, si volem que passen coses diferents, no podem votar els mateixos.

*Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló i diputat