Encara fa calor i pareix que no vullga amainar. Este ha sigut un estiu fort, altes temperatures a les que tot apunta que haurem d’anar acostumant-nos, però com sempre passa en arribar setembre, ja és hora de canviar el xip, ja és hora, tot i que metereològicament encara estem en estiu, de començar un nou temps amb forces renovades per a posar-nos mans a l’obra i seguir treballant. És hora de tornar a la faena.

L’estiu ha esdivingut un parèntesi en la vida política perquè no ha servit per donar solucions a pràcticament cap problema. L’Estat segueix sense Govern, no hi ha manera d’arribar a acords entre les forçes progressistes per fer un Govern (des de la meua forma d’entendre i basant-me en l’experiència pròpia no pot ser d’altra manera) de coalició, un Govern més sensible als problemes generals dels valencians. El govern de la Comunitat Valenciana segueix infrafinançat (ara amb el problema de la falta de Govern estatal el problema s’agreuja) i al final qui paguem el pato som tots els ciutadans valencians que tenim serveis públics amb mancances.

I també, per suposat, a l’Ajuntament, on algunes obres o projectes pareix que s’eternitzen, bé siguen per problemes burocràtics, pressupostaris o tècnics.

Estic convençut que des dels ajuntaments, i segur des de el de la Vall d’Uixó, es començarà a treballar de valent per anar proposant millores per a la ciutadania que es puguen realitzar més ràpida i fàcilment. Acabar tot el que tenim entre mans i fer propostes realistes i realitzables per a fer més fàcil la vida dels nostres veïns. També estic segur que des de la Generalitat es va a seguir treballant per a millorar la vida a tots els valencians sense abandonar les justes reivindicacions que tanta falta fan per al nostre territori (finançament, corredor mediterrani, ajudes a la citricultura…). El què ja no tinc tan clar és que passarà a l’Estat, crec que el millor seria que s’arribés a un acord, però no sempre les coses són com u vol.

Un nou temps, un nou curs (com si tornàrem a anar a l’escola) que hem d’agarrar amb ganes i amb molta il·lusió per a demostrar que des de la política es pot millorar la vida de la nostra gent, i que es pot fer i es deu fer d’una forma clara, senzilla i transparent.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó