No acostume a coincidir amb les opinions de la portaveu a Castelló del partit de la Gürtel, Begoña Carrasco, però al ple de dijous passat va ocórrer el miracle. Durant el debat plantejat per unes 400 veïnes i veïns de Castelló que, en referència al perill que suposen els bous al carrer, demanen respectar el dret que tothom té a entrar en el seu domicili de manera segura sempre que li vinga en gana, Carrasco va dir que la legislatura acaba tal com va començar i té raó. La legislatura va començar amb un PP instal·lat en la bronca que utilitzava la mentida i la crispació com a únic argument i acaba amb un PP radicalitzat que encara no ha sigut capaç d’assumir la seua derrota en les urnes. Des de maig de 2015, Carrasco ha anat incubant desenes d’ous plens de malícia que just ara, durant la campanya, estan fent eclosió.

I què dir de Ciudadanos, que al llarg de la legislatura ens ha donat sobrades mostres d’incompetència. El passat plenari es van cobrir de glòria fins les celles, ja que vam haver de repetir totes les votacions perquè la bancada del Naranjito no es va aclarir a votar ni una sola vegada, probablement no per incompetència personal dels seus regidors, sinó per la desídia que els hi transmet un partit sense idees ni principis.

Després tenim al PSOE, que va fer gal·la un cop més de les seues dots per als jocs malabars davant qüestions importants per a la ciutat. Ja saben, «donde dije digo, digo Diego». En aquesta ocasió, el seu portaveu Rafa Simó va fer un «quiebro» en assegurar que ha sigut l’únic partit a la ciutat que ha pagat actes taurins (amb factura), tota una declaració de principis.

Finalment està Compromís, que al plenari va posar en marxa la màquina de comptar vots i va criticar la inconveniència que CsenM portés al ple una qüestió relacionada amb els bous just en plena campanya electoral, obviant que era una iniciativa nascuda de la participació ciutadana. Què volen que els diga, jo preferisc al Compromís que defensa de forma valenta allò en el que creu que no al Compromís que davant les qüestions que li incomoden amaga el cap i ensenya les vergonyes per simple electoralisme.

*Regidor de CSenMoviment